Ha éjjel üt ki a tűz, nem élik túl: porig égett Nyírmadán egy négygyermekes család háza





A család korábban fizetésről fizetésre újította fel a tornácos kis parasztházát, mely pillanatok alatt leégett. A tűz után, melyet az egyik gyermek vett észre, most a helyiek fogtak össze a családért.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.14.
tűzeset lángok összefogás Nyírmada katasztrófavédelem

Teljesen lakhatatlanná vált a 6 tagú, nyírmadai Balogh család otthona, akik egy elektromos tűzben veszítették el mindenüket.

tűz
A lángokat két vízsugárral fékezték meg a kiérkező tűzoltók (Képünk illusztráció – Fotó: Pexels)

A környéken élők elmondása alapján a négygyermekes Balogh család szerény, szegényes, de tisztességes életet élt. Az április 2-án történt tragédia következtében a család 4 éve vásárolt ingatlanja lett oda, melyet a saját pénzükből, fizetésről fizetésre hoztak rendbe, újítottak fel. Információink szerint a családfő aprólékosan végezte a felújítást, így többek között új tetőlécek kerültek fel a tornácos, régi parasztházra.

Teljesen lakhatatlan lett az épület

Április 2-án, kedden késő délután az egyik gyermek egyszer csak arra figyelt fel, hogy a konyhából füst szállt. A lángok pillanatok alatt átterjedtek a szobára és annak közel 100 éves fapadlója, valamint a bútorok annyira táplálták a tüzet, hogy a ház a tűzoltók kiérkezése előtt leégett. Bár a másik szobába nem terjedt át a tűz, a sűrű, fekete füst ott is mindent beborított, így amit nem a tűz, azt a korom tette tönkre. Az épület teljesen lakhatatlanná vált, így a család számára minden apró segítség sokat jelent. 

„Óriási szerencsénk, hogy nappal történt a tragédia, és nem éjjel, mert akkor bent égtünk volna. A tárgyakat lehet pótolni, de az emberi életet nem” – mondta megtörten a családfő, Balogh István.

Nagy összefogás jött létre a családért

A környékbeliek szinte azonnal összefogtak a családért, és igyekeztek annyi mindent vinni nekik, amennyit csak bírtak. Úgy tudjuk, hogy már a tűzeset másnapján megkezdték a romok eltakarítását. A hirtelen jött segítségen a családfő, István nagyon meghatódott: jó érzés volt számára, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sokan melléjük álltak.

A baktalórántházi és a mátészalkai hivatásos tűzoltók két sugárral oltották el a tüzet – közölte a katasztrófavédelem. Az egységek az épületből egy propán-bután gázpalackot is kihoztak, majd visszahűtöttek, nehogy felrobbanjon.

A Balogh családnak most leginkább élelmiszerre, gyermek- és felnőttruhákra, cipőkre, bútorokra, valamint pénzre van a legnagyobb szüksége. Lapunk úgy tudja, hogy a környéken élők egy része már meg is kezdte a család támogatásának megszervezését.





 





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás