Közleményt adtak ki a benzin és a gázolaj áráról





Tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatja a kormány bejelentését: az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon - mondta Nacsa Lőrinc, a párt frakciószóvivője a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton.



Megosztás
Szerző: B.
Létrehozva: 2024.04.27.
benzin gázolaj árváltozás

Hozzátette: ha záros határidőn belül nem következne be az üzemanyagárak csökkentése, akkor a KDNP támogatja a kormányt további intézkedések kidolgozásában.

20220311-lakossagi-forum-KA_4
Tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatja a kormány bejelentését: az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon - mondta Nacsa Lőrinc, a párt frakciószóvivője a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton Fotó: KISS ANNAMARIE

A kormánypárti politikus kiemelte: az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős mértékben emelkedett a benzin és a gázolaj ára, a magyar családok egy liter üzemanyagért 60-80 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Megjegyezte, hogy a KSH legfrissebb jelentése szerint is drágább az üzemanyag Magyarországon, mint a régió más országaiban.

Háború van és háborús árak vannak az üzemanyagpiacon, ami plusz terhet ró a magyar családokra. A KDNP szerint a helyzet tarthatatlan és elfogadhatatlan, ezért törjük le a háborús benzinárakat

 - fogalmazott.

Véleménye szerint nem engedhető meg, hogy a kereskedők az árak folyamatos emelésével tovább nyerészkedjenek a magyar családokon.

A KDNP - a Fidesszel egyetértésben - mindig is a magyar családok és a béke oldalán állt - emelte ki, megjegyezve: nem engedhető meg, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát.









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás