Drámai fordulat: kimentették, de nem élte túl a reggeli fővárosi háztüzet

A gyors beavatkozás ellenére az idős férfin már nem lehetett segíteni.Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.04.17.
Módosítva: 2024.04.17.
XV. kerület háztűz halál Budapest

Mint arról a Metropol elsők között beszámolt: szerda reggel kigyulladt egy hatvan négyzetméteres lakóház Budapest XV. kerületében, a Damjanich utcában. Az épület húsz négyzetméteres szobájában csaptak fel a lángok, egy ágy és annak környezete égett.

gyertya, gyász,
(Fotó: shutterstock – Képünk illusztráció)

A tűz keletkezésekor egy ember tartózkodott az épületben, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók kimentették, de a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett már az idős férfin segíteni. Nem zárható ki, hogy a tüzet egy fűtőberendezés okozta, de a pontos keletkezési körülmények feltárása érdekében tűzvizsgálati eljárás indult – tájékoztatta a Metropolt Dóka Imre tűzoltó őrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálatának szóvivőhelyettese.

A tragédiával végződő lakástüzek áldozatai gyakran egyedül élő, idős emberek. Az ő biztonságukat szolgálhatja egy füstérzékelő, amely hangos sípolással hívja fel a figyelmet a veszélyre, a mostanihoz hasonló esetek a készülék használatával megelőzhetőek lennének – hangsúlyozta a szóvivőhelyettes.

 

 

Top hírekHírlevél-feliratkozás