Lefotóztuk: Chuck Norris sosem látott helyzetben a Megyeri hídon





Újabb gerilla szoborral színesedett a főváros. Kolodko Mihály ezúttal a Megyeri híd pesti hídfőjénél helyezte el legújabb művét.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.04.07.
Chuck Norris szobor Megyeri híd Kolodko Mihály

Gombamód szaporodnak Kolodko-miniszobrai, amik már igazi rajongótábort tudhatnak maguk mellett. Az ismert alkotó legújabb művét húsvéthétfőre virradóra helyezte el a Megyeri híd pesti hídfőjénél. A gúzsba kötött Chuck Norrist ábrázoló alkotás könnyen megközelíthető. Ha Pest irányából érkezünk a hídhoz, akkor az építmény lábánál érdemes leparkolni, majd egy lépcsőn lehet felmenni a gyalogosok számára átjutást biztosító járdáig, végül pedig annak tövében azonnal megpillantható a pirinyó műalkotás.

 Kolodko Mihály legújabb alkotását húsvéthétfőre virradóra helyezte el a pesti hídfőjénél 
Fotó: Bánkúti Sándor

Mit keres Chuck Norris a Megyeri hídon?

Annak idején, amikor nevet kerestek az épülő átjárónak, a médiában esélyesként megjelent Chuck Norris neve, ám kiderült, hogy a törvény értelmében hidat csak elhunyt, magyar állampolgárságú személyről lehet elnevezni. Így, ha nevében nem is, Kolodko Mihály jóvoltából szobor formájában „viselheti” a Megyeri híd Chuck Norrist.

A művész szobrai iránt rajongókat szinte azonnal izgalomba hozta az új alkotás. Kolodko gerilla szobrainak száma ugyanis országhatáron innen és túl is egyre szaporodik. Különlegességük, hogy közülük a legtöbb engedély nélkül kerül ki a közterületekre. Így váratlanul bukkannak fel az újabb szobrocskák, amikről a művész közösségi oldaláról értesülhetünk. Annak ellenére, hogy a legtöbb mű nincs ellátva a kézjegyével, mégis könnyen felismerhetőek, jellegzetes stílusukról és apró méretükről. 

Sajátos pózban ábrázolta a magyar művész a korábbi világbajnok sportolót Fotó: Bánkúti Sándor

Kolodko Mihály kárpátaljai szobrászművész, aki eleinte Ungváron alkotott, majd Magyarországra költözése óta Vácon és Budapesten is számos műve megcsodálható. Ezek az alkotások nagy hatást gyakorolnak a közönségre, hiszen humorosak, és több esetben nyíltan fejezik ki az alkotó véleményét. Alkotásai egy részében a magyar mesevilág elevenedik fel, melyeket Budapesten szinte bárhol megpillanthatjuk, hiszen mostanra már 30 alkotása található a város különböző pontjain. Ha miniszobrokat szeretnél látni, akkor érdemes a Halász utca felé venni az irányt. Ott A nagy ho-ho-horgász című rajzfilmsorozatból a Főkukac rejtőzik, a Széll Kálmán téren Mekk Elekkel találkozhatsz, míg a Sándor-palotánál a Kockásfülű nyúl társaságában gyönyörködhetsz a csodálatos épületekben és a panorámában. 

Nem tudni, hogy az akciósztár tud-e az őt ábrázoló szoborról Fotó: Bánkúti Sándor

A szobrásznak van néhány alkotás, ami kilóg a sorból, ilyen az Egyszer volt Budán kutyavásár című, ami a Budavári Önkormányzat megrendelésére készült, és a Mátyás királyról szóló mesét idézi meg. De a Dreher Sörgyár számára készített szobrot Kolodkó A Söröskocsi című alkotása a legendás sörfőzde bejáratánál fedezhető fel, míg Dreher Antal miniszobra a gyár udvarán, egy korabeli söröshordón állva néz szigorúan a látogatókra.





 





Ezeket olvastad már?
"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Anya, apa, ne haljatok meg" - szülei életét mentette a 9 éves kisfiú

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

"Ez csak marketing-zöldítés": a tájépítész szerint nullával egyenlő, amit Karácsony Gergely zöldítés néven művelt

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Századfordulós polgári ház vált patkánytanyává Budapest belvárosában – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás