Ki ne hagyd: mesefiguráktól lett színes a csepeli játszótér - Galéria





Vuk, Lúdas Matyi, Gombóc Artúr vagy épp a Mézga család, most mind mind életre kelt egy csepeli játszótéren. A híres mesefigurák nem csak a kicsik kedvencei, az idősebbeket is leveszik a lábukról a szeretető karakterek.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.23.
mese Süsü Dr Bubó rendel magyar Bodrogi Gyula

Csodálatos alkotásokkal tették még látványosabbá a nemrégiben kibővített és felújított csepeli játszóteret. A csepeli „Lottóház” melletti játszótér falaira Kányi József elképesztő alkotásokat festett fel, melyek mindegyikét magyar mesék ihlették. Olyan különleges szerzők meséi keltek életre a falakon, mint Fekete István, Csukás István, Marék Veronika de többek között Romhányi József és Nepp József vászonra tervezett híresebbnél híresebb alkotásai is itt sorakoznak a falakon.

A legszebb magyar meséket festették a falakra a csepeli játszótéren. Fotó: MG

Mézga család

A Mézga család az egyik legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozat volt a 60-as, '70-es, és ’80-as években. A szériát számos nyelvre lefordították és sok országban vetítették nagy sikerrel.

Vuk

A Fekete István regénye alapján készült Vuk című rajzfilmet 1981-ben mutatták be. Az 1980 utáni magyar filmgyártás legnézettebb alkotása lett a darab. A bemutatását követően 2,4 millióan látták. 

Vuk, Mézga család, Szaffi, Kérem a következőt!, Vízipók csodapók, Lúdas Matyi, Kockásfülű nyúl, Gombóc Artúr, Süsü a sárkány, Hohoho horgász, Kukuri és Kotkoda Fotó: MG

Kérem a következőt

A Kérem a következőt! híres magyar televíziós rajzfilmsorozatot gyakran emlegetik a főszereplőről Dr. Bubóról. A főhős egy bagoly orvos, aki az erdőlakó állatok bajait kezeli ki, több-kevesebb sikerrel, miközben különféle kalandokba keveredik.

Süsü, a sárkány

A Süsü, a sárkány 1977-től 1984-ig futott magyar televíziós bábfilmsorozat, amelyben a főszereplő sárkány eltéveszthetetlen magyar hangja Bodrogi Gyula. A tévéfilmsorozat kesztyűs bábtechnikával készült, nemzetközileg is sikert aratott bábmusical.

A Kockásfülű nyúl és Picur is ránk mosolyog a játszótér falairól és Fotó: MG

Kockásfülű nyúl

A kockásfülű nyúl különleges képességekkel felruházott hős, aki a nevét hosszú füleiről kapta, melyekkel propellerként összecsavarva képes repülni. A néhány perces epizódokban a főszereplőbajba jutott gyerekeknek segít a problémáikat megoldani, legyen az egy torta elkészítése, vagy éppen egy focimeccs megnyerése a parkban.

 





 





Ezeket olvastad már?
Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Pofátlanság: kapucnis tolvajok lopják a májusfákat Nyíregyházán

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Fontos bejelentést tett a BKK, ez most mindenkit érint

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Rejtélyes tragédia: trafóházban rázta halálra az áram Pétert

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Orbán Viktor: Csak az szavaz a békére, aki a Fideszre szavaz

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás