Csodás színekben fog pompázni néhány napig a Megyeri híd: ez az oka





Különleges színekben látható ma estétől a Budapest északi részén lévő ikonikus híd. A színek a pilléreken a különleges és ritka betegségekre szeretnék felhívni a figyelmet.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.02.24.
Megyeri híd alkonyat különleges figyelem ritka betegség

A ritka betegségek magyarországi betegszervezete, a RIROSZ, a ritka betegséggel élő emberek gyógyításáért dolgozik. Egy különleges nap, február 29-e a Ritka Betegségek Világnapja, amit a közösségért munkálkodók azért hívtak életre, hogy felhívják a figyelmet a speciális és veleszületett betegséggel küzdőkre. Ennek részeként számos középület, köztük idén a Magyar Közút kezelésében lévő Megyeri híd is speciális díszvilágítást kap a szervezetnek köszönhetően. A közútkezelő biztosítja a lehetőséget, hogy február 24-29. között alkonyattól pirkadatig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben pompázzon a híd, ezzel is támogatva a fontos ügyet.

Nagyon látványos Fotó: Fügedi Richárd

Mitől ritka egy betegség?

Ritka betegségnek olyan kórképeket nevezünk, melyek 2000 lakosból kevesebb, mint 1 embert érintenek. Általában súlyos, az életet és az életkilátásokat nagyban befolyásoló, 50 százalékban gyerekeket, többnyire babákat érintő betegségek. 7-8000 ilyen betegség van összesen, melyeket a rutin hiánya miatt nagyon nehezen és csak sokára ismernek fel. Az ilyen betegségben szenvedők esélyeinek javítására hívta életre a Ritka és Veleszületett Rendellenességgel Élők Országos Szövetsége a komplett világnapi eseménysorozatot. Mára már több mint 100 országban láthatóak a négy színnel kivilágított középületek, idén ehhez csatlakozik többek között a Budapest melletti, az M0-s autóúton található Megyeri híd is február 24-29 között, szombattól csütörtökig. Ezeken a napokon alkonyattól pirkadatig kék, zöld, rózsaszín és lila színekben pompázik a híd a RIROSZ támogatóinak köszönhetően.

Több színben pompázik Fotó: Magyar Közút

 Biztonságosan csodáljuk meg

A Közút szakemberei felhívják a figyelmet arra, hogy aki nemcsak menet közben szeretné szemügyre venni a különleges díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, az ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül pedig biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre. Továbbá azt is kérik a közútkezelő munkatársai, hogy óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon, ezt a pályán található digitális kijelzőkön is külön jelzik majd. A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei pedig a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül.

A híd a megállóhelyről. Fotó: Magyar Közút Nonprofit Zrt



 





 





Ezeket olvastad már?
Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás