Nem vállalja a felelősséget Óbuda vezetése a kátyúkárért





Egymást követik a baloldali önkormányzat kapcsán a botrányok. Most egy szegény nőt hagytak cserben, akinek az autója az önkormányzat gigakátyúja miatt sérült meg.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.10.
Módosítva: 2024.03.10.
III. kerület önkormányzat kiss lászló közlekedési kitáblázva Óbuda

Korábban többször is beszámoltunk róla, hogy borzasztó állapotban vannak Óbuda útjai, de Kiss Lászlóék nem foglalkoznak vele. 2023. december végén egy gigakátyú alakult ki a III. kerület hegyvidéki részén, a Királylaki úton. Az út jelentős részen kezdett beszakadni. Ezt a problémát már december 22-én jelezték az önkormányzatnak a helyi lakosok, ekkor még nem volt nagy a beszakadás, de az önkormányzat hanyag módon csak egy csupasz műanyag közlekedési oszlopot helyezett ki, ami alig volt látható. Hajnalban munkába indult Nagy Anikó, aki újságkihordással foglalkozott. A sötét utcában nem lehetett látni sem a kezdődő beszakadást, sem a magányos oszlopot, meg is történt a baj.

A kátyú (Fotó: Fügedi Richárd)

Tönkrement a kocsi

Anikó alacsony sebességgel közlekedett, de mivel nem számított kátyúra, hiszen nem volt kitáblázva az úthiba veszélyt jelző táblával, sem más módon, és a kátyú mögé kihelyezett vékony táblatartó oszlop is alig volt látható, így belehajtott a kezdődő úthibába, ami a kocsi súlyától teljesen beszakadt és az aszfalt komolyan megütötte a kocsit. A baleset következtében az autó kereke kiszakadt és oldalt fennakadt, de megrongálódott a lengőkar is. Anikó kihívta a rendőröket, akik megállapították, hogy az úthiba nehezen volt észrevehető, ez okozta a balesetet.

Az alig látható oszlop és a fennakadt autó (Olvasói fotó)

A vizsgálatot végző rendőr megállapította:

A személlyel visszatértem az előzetes útszakaszra, amelyen a Királylaki lejtő kereszteződéstől néztem végig befelé, a Hedvig utca irányába, amely során semmilyen „ÚTHIBA” vagy egyéb szóba jöhető veszélyt jelző figyelmeztető táblát nem tapasztaltam a 50 km/h-s útszakaszon.

Ezután trailert kellett hívni, mert az autó tönkrement.

Nem volt jelzés kirakva (Olvasói fotó)

Az önkormányzat mossa kezeit

Az eset után a hölgy felkereste az önkormányzatot, kitöltötte tisztességesen a kárbejelentő lapot, majd beküldte. Szinte biztos volt benne, hogy megtérítik a kárát, hiszen teljesen önhibáján kívül ment bele az útbeszakadásba. De nem ez történt. Az önkormányzat azt mondta, hogy észre kellett volna vennie az úthibát, így elutasítja a kárigényét.

Minden felelősséget Anikó nyakába varrnak egy megalapozatlan jogi érveléssel, szinte azt mondják, hogy ,,Szerintünk nem figyeltél eléggé, a te hibád, hogy belementél, nem fizetünk egy fillért sem…”

A Jogi Iroda álláspontja szerint jelen esetben a gépjárművet vezető személy hibázott, a gépjárművet valóban 10-20 km/h sebességről lassítva még gyér közvilágítás mellett is elkerülhető lehetett volna a káresemény… A Jogi Iroda úgy ítéli meg, hogy a szóban forgó baleset de facto összefüggésben van vezetéstechnikai kérdéssel, azaz a károsult nem tett meg minden tőle telhetőt a káresemény elkerülése, megelőzése érdekében.

Tehát mossák kezeiket. Fotó: Olvasói kép

Egészen elképesztő ez a felháborítóan igazságtalan és megalapozatlan indoklás, hogy ők úgy gondolják, nem figyelt eléggé az autós, ezért történt a baleset. Majdhogynem azt állítják, Anikó szándékosan hajtott bele a kátyúba…

Reménykedtem, hogy valamilyen szinten az emberek emberségesek. De úgy tűnik, még hiszek a mesében. A rendőrség is azt mondta, hogy jogos a kárigényem, mégis elutasítottak. Azon az úton egyébként ötvennel lehet menni. Ha olyan sebességgel megyek bele a kátyúba, a kocsi akár totálkáros is lehetett volna

– mondta Anikó.

Korábbi videónk a kátyúról:

 





 





Ezeket olvastad már?
Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Szörnyen nagy és ultra erős: ezt ette meg két perc alatt Csabi, az evőversenyek királya

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

Megrázó részletek: 2 éves kislánya szeme láttára fojtogatták a fiatal édesanyát

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

„Jó hír” – Varga Mihály üzenete minden nyugdíjast érint

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Egymás mellett halt meg a két pici gyermek: a 6 éves saját testével pajzsként védte öccsét

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás