Elképesztő dolgot láthatsz, ha felnézel ma este az égre





A március 14-ei csodálatos együttállást kézi távcsővel is jól láthatod, egy részét szabad szemmel is élvezheted.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.03.14.
együttállás Hold Jupiter Uránusz Fiastyúk

Elképesztő négyesfogat látható az égen március 14-én csütörtök este 8 óra körül: egy egyenes vonal mentén helyezkedik majd el a Hold, a Jupiter, az Uránusz és a Plejádok, mely Fiastyúk néven is ismert és a Bika csillagképhez tartozik. Ha mindez nem lenne elég, ezen az estén egy üstökös is megfigyelhető lesz. Ehhez pedig nem lesz másra szükséged, mint egy sima kézi távcsőre, hogy ne csak a szabad szemmel látható részeket, hanem az egészet megcsodálhasd.

elképesztő, csodálatos, látvány, csillagok, csillagászat, távcső, együttállás
Elképesztő látványban lesz részed március 14-én este. (Képünk illusztráció – Fotó: Pexels)

A Svábhegyi Csillagvizsgáló arra hívta fel a figyelmet, hogy sötétedés után, valamivel 7 óra után már érdemes lesz keresgélni, hiszen már az is nagyon látványos, ahogy egy vonalba kerülnek ezek az égitestek.

A Holdtól kiindulva az együttállás többi résztvevőjét is könnyű lesz megpillantani. A Hold alatt, kb. 11 fokos szögben lesz látható a Naprendszerünk ötödik bolygója, a Jupiter, mely a gáz típusú bolygók közé tartozó óriás. Erőteljes fényével minden csillagnál fényesebben ragyog majd. Távcsővel ideális időjárási körülmények között akár még a holdjai is látszódhatnak.

Az együttállás sorrendben harmadik, szabad szemmel is látható résztvevője a Bika csillagképben található Plejádok, népi nevén Fiastyúk. A csillaghalmaz a Jupiter – Hold egyenest követve a Hold fölött lesz megtalálható.

Angyalokról beszélnek az ezotéria hívei

Az ezotéria szerint minden alkalommal, amikor egy nagyobb fejlődési ciklus végéhez érünk, felbukkannak a Plejádok Fényküldöttei – akiket mi többnyire angyalokként ismerünk. Közéjük tartoznak Földünk és Naprendszerünk védelmezői is. Őrzőinkként azért keresnek fel minket, hogy segítséget nyújtsanak számukra. A Plejádok Fényküldöttei között több különböző lény található, mindegyiküknek megvan a maga egyedi szerepe, így széles körben tudnak segítséget nyújtani annak, aki erre nyitott.

Az együttállás negyedik résztvevője, az Uránusz nem látszik szabad szemmel, egy kézi távcsővel azonban igen. A Plejádok után kissé tovább tekintve távcsővel azonban már könnyedén megtalálható lesz.

A Köpönyeg előrejelzése szerint csütörtökön este időnként megnövekszik majd a felhőzet, de csak elvétve alakulhat ki gyenge zápor. Mivel helyenként még élénk lesz az északi-északnyugati szél, az ország egyes részein valószínűleg megcsodálhatod majd a különös égi jelenséget. Az együttállás egyik érdekessége egyébként, hogy a horizonttal nagyjából merőlegesen lesz megfigyelhető.

Ami pedig a csillagképeket és a Plejádok Fényküldötteit illeti, március 14-én a Kosnak egy véletlen találkozásban lesz része. A Bikával váratlan dolog történik a munkahelyén, mely több mindenre is hatással lesz. Az Ikrek előtt remek lehetőség áll, egy barátjának köszönhetően. A Rák szívből örülhet az egyik hozzá közel álló személy sikerének. Az Oroszlán egy időre elakad majd. A Szűz képtelen lesz elengedni egy bizonyos témát. A Mérleg figyeljen oda, hogy ne kapkodja el a dolgokat. A Skorpiónak ma minden türelmére szüksége lesz. A Nyilas ma fényt deríthet arra, hogy ki az, aki csak látszatra a barátja. A Bak egyik családtagja segítségére szorul majd. A Vízöntő előtt kinyílik majd a világ. A Halak kissé elbizonytalanodik a feladatait illetően. Az ezzel kapcsolatos részleteket ebben a cikkben olvashatod.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás