„Csodálatos kincsekre bukkantunk” - lélegzetelállító, hogy miket rejtett egy 9. emeleti panel

Egy idős hölgy porcelángyűjteményét számolták fel a hagyatékkezelők. A legértékesebb tárgy a szekrény tetején porosodott.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.03.15.
Krizantina porcelán kakas

A műtárgybecsüs Krizantina és a hagyatékkezelő csapata rendszeresen ürít ki ingatlanokat a tulajdonosok kérésére. Most Tatabányán egy 9. emeleti panellakásban jártak, ahol gyönyörű és értékes holmikat találtak.

Krizantina a Lőrinci Bolhapiacon Fotó: Bánkúti Sándor

„Csodálatos kincsekre bukkantunk”

A porcelángyűjtés volt a szenvedélye a 9. emeleti panellakásban élő hölgynek; a halála után az örökösök nem tartottak igényt a műtárgyakra, ezért Krizantináékat bízták meg a felvásárlásukkal.

„Egy örökség hagyaték részét vásároltuk meg, nagyon sok szép tárggyal” - kezdte a Metropolnak Krizantina. 

Csodálatos kincsekre bukkantunk, rengeteg porcelánt gyűjtött a hölgy. Rajongott a barokk korszakért, a csodás figurákért, leginkább a német porcelánokat gyűjtötte.

A vitrin tele volt kincsekkel Fotó: Olvasói

Értékes kakasok

Korábban a Metropol megírta, hogy Krizatnináék egy Fejér vármegyei családi házban egy 120 ezer forintot érő kerámia kakast találtak; most is a madaraké volt a főszerep; a szekrény tetején egy közel 100 ezer forint értékű, kézzel festett, viaskodó porcelán kakaspárt találtak.

A kakaspár a szekrény tetején porosodott Fotó: Olvasói

„Milliókat költött a porcelánokra”

Krizantina imádja a porcelánokat és bízik benne, hogy hamarosan gazdára találnak az új szerzeményei.

Milliókat költött a porcelánokra, de jelenleg ezek a tárgyak már nem újak, így az értékük csökkent.  Manapság a figurák gyűjtői köre egyre jobban öregszik. Várjuk az új, fiatalabb generációt, akik szívesen díszítik kincsekkel otthonukat

 - mondta a szakember, akitől a kincseket a Lőrinci Bolhapiacon lehet megvásárolni.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás