A súlyos beteg 6 éves Anna legnagyobb álma, hogy egy nap a barátaival együtt szaladgál majd





A hatéves Tuza Anna koraszülöttként jött a világra és a születése után oxigénhiányos állapotba került, ezért sérült a központi idegrendszere. Emiatt a kislány izmai feszesek és ez jelentősen korlátozza őt a mozgásban. Egy költséges műtét és az azt követő rehabilitáció azonban reményt kínál neki a teljesebb életre.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.03.17.
Módosítva: 2024.03.17.
gyűjtés segítség műtét beteg gyerek

Tuza Anna egy reggel elmesélte a szüleinek, hogy álmában együtt szaladgál a barátaival. Ebben nem lenne semmi különleges, de ha hozzátesszük, hogy a hatéves kislány egy betegségben szenved, név szerint cerebrális parézisben (CP), akkor világossá válik, hogy miért is bír olyan nagy jelentőséggel számára ez az álom.

A hatéves Anna cerebrális parézisben szenved és június 11-én újabb műtét vár rá / Fotó: Anna álma / Facebook

A cerebral paresis azon idegrendszeri sérülést követő állapot, melyeknek mozgásfogyatékosság a fő tünete. A tünetek súlyosbodhatnak, de maga a központi idegrendszeri károsodás nem romlik.

Dienes Bernadett, a kislány édesanyja elmondta:

Anna egyéves korára mozgásban jelentősen lemaradt a kortársaitól és neurológiai, valamint ortopéd vizsgálatok után kiderült, hogy mi áll a tünetei hátterében. Ahhoz, hogy az álma valóra válhasson, egy rendkívül költséges műtétre, illetve rehabilitációra van szüksége.

A kis Annának sok segítségre van szüksége / Fotó: Olvasói

„Sajnos a mi erőnk is véges”

Ahogy Anna, úgy a szülei számára is kemény küzdelem kezdődött. Két évvel ezelőtt a kislány Barcelonában esett át egy beavatkozáson, amit Igor Nazarov professzor végzett el és amely után nem sokkal kiderült, hogy Annának mielőbb szüksége van egy második műtétre, ahol új bemetszéssekkel csökkenti az izmok feszességét, ezáltal mérsékli a gerinc ferdeségét, valamint egyensúlyba hozzák a test jobb és bal oldalát. A második műtét 2024. június 11-én lesz.

Ezt a fajta beavatkozást sajnos nem finanszírozza a társadalombiztosítás. A műtét 4.900 euróba kerül, de ennek sikeressége csak az egyik feltétele a gyógyulásnak. Anna felépülésének másik záloga a szintén nagyon költséges rehabilitáció, és sajnos a mi erőnk is véges

– mondja Bernadett.

Ezért született meg a Facebookon az Anna álma oldal, ahol a család a közösség segítségét kéri, hogy megvalósíthassák kislányuk álmát. Az oldalon folyamatosan beszámolnak Anna állapotáról, valamint a rehabilitáció folyamatáról. Céljuk, hogy összegyűjtsék az intenzív rehabilitáció éves költségét és egy robotterápia költségét a kislány számára, akire június 11-én újabb operáció vár annak érdekében, hogy az álmából egy nap valóság legyen.

 





 





Ezeket olvastad már?
Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Nagy Márton az üzemanyagról: a háborús árakat le kell törni

Szentkirályi Alexandra elvégezte Karácsony munkáját: ők kapnak kedvezményes vállalati országbérletet

Szentkirályi Alexandra elvégezte Karácsony munkáját: ők kapnak kedvezményes vállalati országbérletet

Ezzel az elképesztő trükkel csalnak: gyorsak, erőszakosak és kíméletlenek

Ezzel az elképesztő trükkel csalnak: gyorsak, erőszakosak és kíméletlenek

Naposan indul a május, ám hamar kimutatja a foga fehérjét: a fél országra figyelmeztetést adtak ki

Naposan indul a május, ám hamar kimutatja a foga fehérjét: a fél országra figyelmeztetést adtak ki

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás