Megműtötték a ritka betegségben szenvedő Laurát: így van most a négyéves kislány





A gyógyulás útjára léphetett a világhírű sebésznek, Igor Nazarovnak köszönhetően nemrég Deák Laura. A kajdacsi kislány egy ritka genetikai betegségben szenved.



Megosztás
Szerző: K.D.R.
Létrehozva: 2023.05.23.
beteg kislány műtét gyógyulás

Máris rengeteget javult annak a kislánynak az állapota, akit a közösség összefogásának köszönhetően a híres sebész, Igor Nazarov műtött meg nemrég Barcelonában. Deák Laura látszólag teljesen egészségesen született, szülei 3-4 hónapos kora körül vették észre, hogy nem tud forogni, és más egyéb dolgokra is képtelen, amire kortársai. Genetikai vizsgálatot végeztek el a kislányon, ahol kiderült, hogy ún. sashi-pena szindrómában szenved, ami egy ritka genetikai betegség. Laura ennek köszönhetően úgy tud csak mozogni, mint egy féléves gyermek, szellemileg pedig egy ötéves szintjén van. 

Laura sokkal fejletlenebb, mint társai Fotó: Bors

A kislány már négyéves lesz, de még mindig mászva közlekedik, járni, beszélni nem tud. Önállóan nem tud öltözködni és enni sem, még egy kiskanalat sem tud egyedül megfogni. Mindez a gyermekkori agyi bénulás következményeként kialakult hipotóniás izomgyengeség miatt van, amit rehabilitációval szinten lehetett tartani, ám nem gyógyítható. A család egyetlen reménye a méltán híres Nazarov műtét volt, melyről sok jót hallottak Budapesten.

A kislányom egy igazi hős, amit a műtéten be is bizonyított. Minden mozdulat fáj neki a műtét miatt, de igazi hősként tűri és látom a szemében az akarást

– nyilatkozta a Borsnak Laura édesanyja, Ilona, aki elmondta, hogy rengetegen összefogtak értük, hogy kislányuk műtétére összegyűljön a szükséges összeg. 

– Még februárban készíttettünk Nazarov doktorral egy állapotfelmérést Lauráról, ahol elmondta, hogy nagyon jók a kislány adottságai és még pont időben vagyunk, mert nem ment rá a a betegség az ízületeire. Ez alapján nem volt megállás, és nem adtuk fel: tudtuk, hogy ki kell vinnünk a kislányunkat  a doktor úrhoz, ugyanis akár  a maximumot is ki tudja hozni Laurából ez a műtét – emelte ki Ilona, aki május 14-én utazott ki férjével és Laurával Barcelonába, ahol 4 napot töltöttek. 

Igor Nazarov és Laura Fotó: Bors

Nazarov doktor műtétének sajátossága, hogy apró bemetszéseket végez a bőr alatt azokon a részeken, ahol feszesség alakult ki. Így tett a specialista Laurával is, aki bár a műtét után nehezen ébredt és fájt mindene, hősiesen viselte az egészet és már most sok változás tapasztalható rajta. 

Eddig Laura kancsal volt, ám a szemet mozgató idegeknél is végzett a doktor úr bemetszéseket, így azóta ez is sokat javult. Sőt, a lábait sem tudta kinyújtani a kislányom és görbék voltak, most viszont, bár fájdalommal, de ki tudja már nyújtani, és ez csak néhány azon változások közül, amit mi, a szülei látunk rajta

– mesélte boldogan az édesanya, aki nem tagadja: nagyon sokat vár ettől a műtéttől. Ilona számára a legnagyobb álom az lenne, ha a kislánya meg tudna állni a lábán, ezzel legalább valamennyire hasonlítva kortársaira. 

A műtét után négy hétig Laurát nem szabad erősen mozgatni és masszírozni, egy hónap múlva azonban újra kezdődnek a rehabilitációk számára a Bethesda Gyermekkórházban, a Pető Intézetben, Szekszárdon és egy, a család számára új helyen, Érden is. 

Minden szülőnek azt üzenem, aki hasonlón megy keresztül, vagy még gyűjt a műtétre, hogy kitartás, ne adja fel, mert ez a műtét mindent megér! Mindenki nagyon profi kint és aranyos, az eredmény pedig egy igazi csoda. Számunkra ez az egész egy igazi csoda

– zárta gondolatait boldogan Ilona, aki most először látja azt, hogy bár a kislánya mentálisan sérült, fizikailag talán ugyanúgy élhet majd, mint egészséges társai. 





 





Ezeket olvastad már?
Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Teherbe ejtett egy 14 éves lányt, kőkemény ítélettel sújtotta a bíró

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Fia gördeszkájával verte agyon a feleségét, amíg a rendőrök az ajtóban álltak

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

Egy év után nézte vissza Petra az egyik videóját – rémisztő, mit fedezett fel: „Beleborzongtam, amikor megláttam”

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

"Háború van. Háborús árakat látunk" - az üzemanyagkereskedőknek üzent Menczer Tamás

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás