4 éve várják a fővárosi híd felújítását a lakók – hiába





4 év alatt sem sikerült felújítaniuk Karácsonyéknak az Ördög-árok hídját a II. kerületben.



Megosztás
Szerző: F. R.
Létrehozva: 2024.03.22.
Módosítva: 2024.03.22.
Budapest Közút Budapesti Ördög-árok stabilizálás híd

2020 végén a Budapesti Ördög-árok hídját váratlanul lezárták. Ez a döntés nemcsak a közlekedést zavarta meg, hanem a helyi lakosok életét is érintette. A híd, amely évtizedek óta kulcsszerepet játszik a helyi közlekedésben, most komoly veszélyforrást jelent a környék lakói számára, amit évek alatt sem sikerült megoldania a Karácsony-féle városvezetésnek, pedig még Tarlós alatt elkészítették a szakemberek a bontási terveket, amit engedélyezett is a hatóság. Az ügyintézés azonban évekre elakadt.

A lezárt híd. Fotó: Fügedi Richárd

A Budapest Közúthoz tartozik

A híd a főváros tulajdonában és fenntartásában van, így a lezárás és több hónapnyi tétlenség után helyi lakók a Budapest Közút Zrt.-hez fordultak kérdéseikkel. A társaság 2021. január 8-ai tájékoztatása szerint a híd bontása már tervben volt, ezek a Tarlós-korszak végére el is készültek, jóváhagyást kaptak, de az ügyintézés nem jutott tovább, mert az új baloldali vezetés mindent leállított. Így a szükséges anyagi források hiánya miatt a projekt leállt, és a híd műszaki állapota csak egyre romlott. Végül a balesetveszély miatt 2020 májusában a forgalom elől is le kellett zárni. Két vaskordonnal és néhány szalaggal oldották meg a dolgot nem túl esztétikus módon.

Lehajtott, kidöntött kerítés… Fotó: Fügedi Richárd

A lakók nem hagyták annyiban

A híd lezárása óta a helyi lakosok folyamatosan érdeklődnek a híd jövőjével kapcsolatban. Mint megtudtuk, a II. kerületi önkormányzat is jelezte a problémát, és többször értesítették a Budapest Közutat. A híd jelenlegi állapota szerintük is aggodalomra ad okot. Az egyik kordon eldőlt, a másik megrongálódott, lehajlott, ami nemcsak esztétikai probléma, hanem biztonsági kockázatot is jelent az állatok és az emberek számára egyaránt.

Szétrohadt a szerkezet. Fotó: Fügedi Richárd

Évekig nem foglalkoztak vele Karácsonyék

A híd esetleges ledőlése, betondarabok hullása esetén súlyos sérüléseket is okozhat a patakparton játszó gyerekek számára. Sürgős intézkedésekre van szükség, beleértve a híd stabilizálását vagy a bontási munkálatok megkezdését. Az Ördög-árok hídja több mint egy egyszerű infrastruktúra-elem. A híd állapota és kezelése tükrözi Karácsonyék hozzáállását a közvagyonhoz és a közösségi értékekhez…

Rozsda rozsda hátán. Fotó: Fügedi Richárd


 





 





Ezeket olvastad már?
9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

9 éves kislány küldött üzenetet az anyjának a szexuális erőszakról

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Szörnyű gyanúról suttognak Budafokon, veszélyre figyelmeztetik egymást az ott lakók

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Pókok lepték el a Mars felszínét, hátborzongató látványt nyújtottak

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás