Kármentés a Lidlben: ilyen áron nem vettél még zöldséget és gyümölcsöt!





Egyre többen vadásszák a Lidl „Mentsük meg!” dobozait, mert mindössze 399 forintért juthatnak hozzá a 3 és fél kilós, zöldségekből és gyümölcsökből vegyesen összeállított csomagokhoz.



Megosztás
Szerző: KN
Létrehozva: 2024.02.13.
Módosítva: 2024.02.13.
akciós Lidl zöldség gyümölcs

Különleges ajánlattal várja vásárlóit a Lidl. Aki jókor megy vásárolni, megtalálhatja a kasszák közelében elhelyezett „Mentsük meg!” feliratú polcokon a külsőleg már nem tökéletes, talán nem egészen friss, de még fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket, 3 és fél kilós egységcsomagban. A dobozokhoz rendkívül kedvező áron, mindössze 399 forintért juthatnak hozzá a szemfüles vevők. 

 3,5 kiló zöldség, gyümölcs kis szépséghibával, 399 forintért a Lidlben Fotó: Olvasói

Nem azonos időpontban kerülnek ki a Lidl „Mentsük meg!” dobozai 

Több Lidl üzletben is körülnéztünk és érdeklődtünk az akció iránt. Megtudtuk az eladóktól, hogy a „Mentsük meg!” csomagok már minden magyarországi Lidl áruházban elérhetőek, de azokat nem mindig ugyanakkor teszik ki. Akár mindennap, változó időpontokban válogatják össze és helyezik ki a dolgozók a pénztárak melletti polcokra az akciós dobozokat. A Lidl kezdeményezése egyre népszerűbb, az emberek vadásszák az akciós zöldségeket, gyümölcsöket; a dobozokat, amint kikerülnek, villámgyorsan elkapkodják. 

Nem zavar, hogy nem tökéletes a benne lévő zöldség és gyümölcs, mert otthon gyorsan felhasználjuk

– mondta a Metropolnak a középkorú, kétgyermekes Zsuzsa a belvárosi üzletben. 

„Ahogy látom, ezek inkább csak szépséghibásak, ami az élvezeti értékükből nem von le. Amit nem használok fel még ma, azt is megtisztítom és lefagyasztom, vagy turmixot csinálok belőle, így sokat tudunk spórolni, és legalább nem megy veszendőbe az étel” – tette hozzá. 

A csomagokat bárki megvásárolhatja, aki rátalál; azonban háztartásonként csak egyet lehet venni, ezzel elkerülik a visszaélést.

„Minden egyes élelmiszer, amit nem dobunk ki, közös siker”

„Piacvezető kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kínálatban megmaradó élelmiszerek ne végezzék hulladékként. A Mentsük meg! csomagokkal a még fogyasztható, de a külsőleg kevésbé tökéletes zöldségeket és gyümölcsöket szeretnénk megmenteni vásárlóinkkal együtt, és támogatni őket az egészséges és fenntartható táplálkozásban. Az intézkedéssel tovább kívánjuk bővíteni a fenntarthatóság melletti elköteleződésünket – hiszen minden egyes élelmiszer, amit nem dobunk ki, közös siker, siker nekünk, és előrelépés egy fenntarthatóbb jövő felé vezető közös úton is”mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Így fúrná meg a jótékonysági sütivásárt egy vecsési lakos: a helyiek többsége egy emberként fogott össze

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Az olasz maffiával is kapcsolatban állhatott a hídpénzes számlagyár egyik kulcsfigurája

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Ingyenes orvosi vizsgálatokon lehet részt venni Budapest több pontján: mutatjuk a helyszíneket!

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Már nincs sok hátra: brutális, ami lecsap az országra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás