Hatalmas vita robbant ki: szerinted áldás vagy átok az önkiszolgáló kassza?





Hatalmas vihart kavart a Facebookon az az egyszerű kérdés: az önkiszolgáló kassza áldás vagy átok? A legtöbben egyetértenek abban, hogy jóval egyszerűbbé teszi a vásárlást, ám sokan ódzkodnak tőle.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.02.03.
önkiszolgáló kassza megosztó Vélemény

A mai rohanó világban az emberek igyekeznek leegyszerűsíteni a feladataikat, így az üzletekben is egyre többen mennek az önkiszolgáló kasszákhoz, melyek lassan már mindenhol elérhetőek. Az önkiszolgáló kasszák sokak életét megkönnyítik, ám vannak, akik képtelenek megbarátkozni velük. A Facebookon feltett, sokakat izgató kérdésünkre záporoznak a hozzászólások.

Nagy vitát vált ki, jó-e az önkiszolgáló kassza (Fotó: Huszár Gábor/KISALFÖLD)

Én szeretem! A saját tempómban pakolok, látom, mit rögzít a gép, nincs olyan, hogy a polcon az akciós ár van kint, a gépben meg még nincs átállítva

– írja olvasónk, László, akinek az állítását többen is megerősítik.

A legkirályabb találmány! Ahol van, csak ott fizetek. Remélem, minden üzletben lesz!

– lelkendezik Sándor, akinek szavait egy másik olvasónk azzal egészíti ki, hogy az önkiszolgáló kasszáknál még a törzsvásárlói kártyát vagy a kedvezményeket is magunk intézhetjük.

Egyre több helyen elérhetők az önkiszolgáló kasszák (Fotó: Huszár Gábor/KISALFÖLD)

Persze akadnak, akik nem tudnak könnyen megbarátkozni a modern kor adta lehetőségekkel.  Györgyi szerint az idősebbeknek bizonyára nem egyszerű a kasszák használata.

Előttem egy néni otthagyott csapot-papot, mikor rájött, hogy már csak önkiszolgáló kassza működik

– írta. Többen kifejezik nemtetszésüket az önkiszolgáló kasszákkal kapcsolatban, ám a legtöbben nem fűznek hozzá különösebb magyarázatot.

Átok! Utálom!

– özönlenek az egyszavas válaszok. 

Magdolna azért nem szereti, mert úgy véli: ha már szinte mindent elvégez a gép helyett, igazán kaphatna legalább némi kedvezményt. Az önkiszolgáló kasszák az idősek mellett a kisgyerekes családoknak adják fel leginkább a leckét, ugyanis a gyerekek előszeretettel pakolják összevissza a termékeket, összezavarva ezzel a beépített mérleget, így a csemetével vásárló szülők számára kész tortúra a vásárlás az önkiszolgáló kasszával. 

Az önkiszolgáló kasszákat mindössze néhány éve kezdték bevezetni a hipermarketek és a tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre többen választják ezeket, legtöbbször azért, mert kevesebb időt veszítenek a sorban állással. A válaszokból az derült ki a Metropol Facebook-oldalán, hogy a vásárlók többsége már elfogadta és többé-kevésbé használja is ezt a lehetőséget. 





 





Ezeket olvastad már?
"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

"Idős nőket tart fogva, csicskáztat" - rejtélyes férfi tartja rettegésben az újbudaiakat

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Erre ki számított? Itt az újabb fordulat az időjárásban

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás