Okos trükk a sárgarépával kapcsolatban, amit az emberek 90 százaléka nem ismer

Több kutatás is kimutatja, hogy több millió tonna étel kerül a kukába és ezzel együtt több ezer forint is.



Megosztás
Szerző: B. V.
Létrehozva: 2024.01.23.
répa tárolás spórolás étel pénz

Angliában évente általában 9,5 millió tonna étel kerül a kukákba. Ez lehet akár maradék, akár megromlott gyümölcs, zöldség, vagy bármi más is. Kutatások szerint a nem átgondolt vásárlások és a helytelen ételtárolások miatt évente háztartásonként kb. ezer font, vagyis kb. 450 ezer forint landol a szemetesben. Márpedig ez az összeg a jelenlegi pénzügyi válság közepette nagyon sok mindenkinek fontos pluszt jelent.

répa, zöldség, étel, alapanyag
Így tárold helyesen a répát, hogy hetekig friss legyen Fotó: Pexels

Egy életvezetési tanácsadó és tartalomgyártó, Amanda Rocchio éppen ezért Instagram-oldalán most megosztott pár tippet azért, hogy hogyan tároljuk például a répát, ami sok étel alapanyaga.

Valószínűleg sokan a fagyasztóba dobjátok a megvásárolt répát, pedig a helyes módja azok tárolásának az, hogy egy tárolót feltöltünk vízzel és abba rakjuk azokat. Így akár hetekig is eláll

 – mondja videójában, amiben jól látható, hogy ehhez azonban előtte meg kell pucolni a répát mindenképp. Közölte azt is, hogy habár ez így hetekig is friss marad, érdemes 5-6 naponta vizet cserélni benne. 

Habár a szokás furcsának tűnhet, több követője is leírta neki kommentben: ők is így tesznek, és valóban az történik, amit ő mondott. A zöldség nagyon sokáig ropogós marad – írja a Mirror.

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás