
Okos trükk a sárgarépával kapcsolatban, amit az emberek 90 százaléka nem ismer
Több kutatás is kimutatja, hogy több millió tonna étel kerül a kukába és ezzel együtt több ezer forint is.
Angliában évente általában 9,5 millió tonna étel kerül a kukákba. Ez lehet akár maradék, akár megromlott gyümölcs, zöldség, vagy bármi más is. Kutatások szerint a nem átgondolt vásárlások és a helytelen ételtárolások miatt évente háztartásonként kb. ezer font, vagyis kb. 450 ezer forint landol a szemetesben. Márpedig ez az összeg a jelenlegi pénzügyi válság közepette nagyon sok mindenkinek fontos pluszt jelent.

Egy életvezetési tanácsadó és tartalomgyártó, Amanda Rocchio éppen ezért Instagram-oldalán most megosztott pár tippet azért, hogy hogyan tároljuk például a répát, ami sok étel alapanyaga.
Valószínűleg sokan a fagyasztóba dobjátok a megvásárolt répát, pedig a helyes módja azok tárolásának az, hogy egy tárolót feltöltünk vízzel és abba rakjuk azokat. Így akár hetekig is eláll
– mondja videójában, amiben jól látható, hogy ehhez azonban előtte meg kell pucolni a répát mindenképp. Közölte azt is, hogy habár ez így hetekig is friss marad, érdemes 5-6 naponta vizet cserélni benne.
Habár a szokás furcsának tűnhet, több követője is leírta neki kommentben: ők is így tesznek, és valóban az történik, amit ő mondott. A zöldség nagyon sokáig ropogós marad – írja a Mirror.
Top hírek


Kubatov Gábor: Kétmillió aláírás a cél!
Mindent megtesznek, hogy belerángassanak minket a háborúba.

Csirkés rém garázdálkodik a XVIII. kerületben – egymást figyelmeztetik a lakók
A csirkés rém miatt riadót fújtak a lakók.
Hírlevél-feliratkozás
Hírlevél-feliratkozás
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre