Erőszakba torkollott az influenszer-tüntetés





Kesztyűk, maszkok, üvegek?



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.02.16.
Módosítva: 2024.02.17.
Lendvai utca tüntetés erőszak

A Magyar Nemzet helyszíni tudósítója szerint a Hősök terén tüntetők egy része – körülbelül kétszázan – a Lendvai utcában található Fidesz-székházhoz vonult át, ahol egy rendőrsorfallal néznek farkasszemet és a szokásos kormányellenes gyalázkodó szövegeket skandálják. Az egyik tüntetőnél fehér színű füstbomba van.

Néhányan közben elindultak a Lendvai utca másik vége felé. A rendőrök egyik csoportja is az utca másik végéhez vonul.

Megérkeztek a rohamrendőrök is, kettéválasztják a tömeget a Lendvai utcánál. Csináltak egy második sorfalat a rendőrök. A tüntetőket közben elkezdték a Hősök tere felé visszaszorítani.

Közben kiderült, hogy az Egységes Diákfront aktivistái mentek neki a rendőröknek.

A Pesti Srácok operatőrét és riporterét körbevették a tüntetők, ha a rendőrök nem mentik ki onnan őket, akkor valószínűleg meglincselték volna őket.

Mivel a kedélyek este fél tíz körül lenyugodtak, és a 150 fős tömeg oszlani kezdett,  a BRFK úgy döntött, nem lesz tömeges igazoltatás, hagyják az engedély nélkül tüntetőket távozni. Úgy tudni, a renitensek közül végül két főt igazoltattak. Nem sokkal később a rendőrségi csapatszállító kisbuszok is elhagyták a helyszínt. 

A Police.hu összegzése szerint a Hősök terére bejelentett gyűlést követően a résztvevők egy kisebb csoportja a Dózsa György úton maradt, és megpróbálták provokálni a rendőröket. Két ember a biztosításban résztvevő egyenruhások és a jogellenes csoportosulás közé szorult, ezért saját biztonságuk érdekében a rendőrök kiemelték őket onnan. A bejelentett rendezvény biztosítása során a rendőrök további két emberhez hívtak mentőt, akik a tömegben rosszul lettek. Egy nőt pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt feljelentettek.

Pesti Srácok   korábban beszámolt egy magyar Reddit-oldalról, ahol tanácsokat osztogattak az influenszertüntetés résztvevőinek, hogy mit érdemes magukkal vinni az eseményre.  

Protektoros kesztyűt, maszkokat, öngyújtót, tűzgyújtókockát, valamint újságpapírt

– olvasható a felsorolásban. Emellett a posztoló arra is felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a könnygáz lemosására vigyenek elég vizet magukkal.

Az tanácsolták továbbá, hogy a résztvevők igyanak sört, és tartsák meg az üveget. Arra is felhívták a figyelmet, hogy természetesen májkrém is „kell” a tüntetéshez, aminek a dobozából jó vágóeszközt lehet készíteni.









Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás