Csoda: édesanyja szeretete segített a háromgyermekes anyának felébredni az 5 éves kómából





Az édesanya minden nap meglátogatta a lányát, sosem adta fel a reményt.



Megosztás
Szerző: P. Flóra
Létrehozva: 2024.02.17.
kóma anya Peggy

Öt éven át minden nap meglátogatta kómában fekvő lányát egy édesanya, mert sosem adta fel a reményt, hogy egyszer újra együtt lehetnek. Az anyai szeretet pedig csodákra képes, a nő végül magához is tért anyja hangja miatt.

kórház
Fotó: Pexels

Peggy Means öt éven keresztül naponta meglátogatta lányát, Jennifer Flewellent, miközben az nem reagált semmire, kómában volt, majd egy nap, amikor elmesélt egy viccet, amit hallott, lánya nevetni kezdett. 

A 3 gyermekes édesanya, Jennifer 2017. szeptember 25-én munkába tartott, amikor elszédült, letért az útról és egy oszlopnak ütközött . „Onnantól kezdve minden megváltozott” – emlékezett vissza az anyja, Peggy. Jennifer egykori férjével azonnal az ágyához rohantak és az orvosok lesújtó diagnózist közöltek velük.

Az életfenntartó kezelés és az orvosilag előidézett kóma után Peggy azt mondta, hogy az orvosok nem sok reményt fűztek lánya túléléséhez. 

„A második vagy harmadik napon arra biztattak, hogy kapcsoljuk ki a létfenntartó gépeket”

 – mondta Peggy a Good Morning America műsornak. "Megmondtam, hogy nem, ezt nem engedem. De minden egyes nap egyre jobban kérték, hogy fejezzük be. Azt mondtam, Isten kezében a döntés."

Öt évet küzdött a biztosítókkal és kezelőközpontokkal, hogy Jennifer mindenből a legjobb ellátást kaphassa. "Minden nap meglátogattam, miközben teljes állásban dolgoztam. Elmeséltem neki, mit csinálnak a gyerekei, próbáltam bátorítani és biztatni, hogy jöjjön vissza hozzánk."

Mivel az orvosok szerint semmi esély nem volt a javulásra, Peggy minden napot ajándékként élt meg, amit lányával tölthetett. Aztán 2022 augusztusának egyik napján Peggy szokásos rutinjuknak megfelelően kivitte a lányát a szabadba, hogy beszélgessen vele a napsütésben. Peggy elmesélt egy viccet, amit a barátja mesélt neki, és legnagyobb megdöbbenésére Jennifer nevetni kezdett. Peggy először megijedt, azt hitte, rohamot kapott a lánya, majd rájött, hogy nevet, így gyorsan elővette a telefonját, hogy felvegye az esetet. 

Az éberség rövid pillanata után Jennifer azonban ismét kómába zuhant. De Peggy kitartott, és a következő napokban kivitte a lányát a szabadba, ahol újabb rövidebb tudatvillanásokat tapasztalt.

Nem tudott beszélni, de képes volt bólogatni és megrázni a fejét igent és nemet mutatva, és ahogy Peggy beszélt hozzá, rájött, hogy képes megérteni és megválaszolni a kérdéseit. Az orvosi csapat először nem hitt Peggynek, de miután látták Jennifer világos pillanatairól készült videóit, kénytelenek voltak beismerni, hogy valami mélyen szokatlan történik.

Hetekig tartó logopédia és gondos gondozás után újra elkezdett tanulni kommunikálni. Tavaly júliusban, kevesebb mint egy évvel azután, hogy felébredt kómából, Jennifer hazamehetett, hogy az anyjával éljen. Peggy 60 évesen mehetett nyugdíjba, és lánya főállású gondozója lett. Jennifer újra találkozhatott a gyermekeivel, és kiderült, már van egy egyéves unokája is.

 





 





Ezeket olvastad már?
Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Magányos özvegyasszony fogadja be Lászlót - cserébe ezt kéri a férfitől vidéki jótevője

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás