"Aggódom, mert a családomnak szüksége van rám" - Szilvi kétszer tért vissza a halálból, párja József a negyedik agydaganattal néz farkasszemet





Nem kíméli a sors Szilvit és családját: az asszony koronavírus okozta súlyos tüdőgyulladással, szíve alatt a kis Napsugárral lélegeztető gépre került, József pedig 9 év alatt a 4. agydaganattal néz szembe.



Megosztás
Szerző: H.N.ZS.
Létrehozva: 2024.01.27.
dráma agydaganat koponyaműtét lélegeztető gép halál közeli élmény

Ép ésszel felfoghatatlan, hogy mennyi megpróbáltatáson kell átesnie a hatvani családnak: Szilvi és párja József már nem egyszer néztek farkasszemet a halállal, ám a nem minden napi gyötrelmeket mosolyogva, pozitív hozzáállással viselik.

Míg Szilvi még mindig küzd a koronavírus következményeivel, férje egy agydaganattal néz szembe Fotó: olvasói

Szilvi párja József még akkor mesélt lapunknak agydaganatáról, amikor szerelme Szilvi élet és halál között lélegeztetőgépen feküdt a kórházban, ő pedig Szilvi szüleinek segítségével gondozta az újszülött Napsugárt, akit császármetszéssel segítettek a világra az orvosok. József akkor érintőlegesen megemlítette, hogy agydaganattal műtötték, ám magáról mindvégig olyan keveset beszélt, hogy csak most derült ki: 9 év alatt a mostani a negyedik daganat, melyet a fejéből kell eltávolítani. József szerető férjként Szilviért, a kis Napsugárért és Szilvi nagyobbik lányáért Jennyért aggódik, ezért erőn felül teljesít.

Megmondom őszintén, hogy aggódom. De leginkább azért, mert a családomnak szüksége van rám

 — kezdi lapunknak József, aki azon aggodalmaskodik, hogyan fogják tudni átvészelni ezt a nehéz időszakot. Szilvi még mindig nem épült fel teljesen, járni is csak mankóval képes. A kis Napsugár szerencsére teljesen egészséges, hamarosan kezdi az óvodát, így idővel Szilvi is megpróbál újra munkába állni.

Novemberben azt vettem észre, hogy romlik a szemem. Elmentem a szemészetre és kiderült, 90 százalékos látótér kiesésem van. Az MR egy két és fél centis daganatot igazolt a fejemben

 — idézi fel az emlékeket József, aki azt is elárulja, nála négyből egyszer sem lehetett orron keresztül elvégezni a műtétet, ahogy most sem.

A család szerencsésnek tartja magát, hiszen lányaik egészségesek. Fotó: olvasói

Távolról nem látszik, de közelről jól kivehetőek a hegek a fejemen. Hogy a koponyacsontom ne dőljön be, már meg van erősítve, ám sajnos most is vágni kell

 — részletezi József. A családfenntartó a műtét utáni lábadozás és rehabilitáció miatt nagyjából két és fél hónapra kiesik a munkából, ami hatalmas bevételkiesés a családnak, ráadásul otthon sem lesz Szilvi segítségére sem a háztartásban sem a gyerekek körüli teendőkben.

Az orvosok szerint jók az esélyeim. Próbálok ebben bízni

 — mondja József, aki nem tudja, az élet miért állítja családját ennyi próbatétel elé, ám minden percben próbál pozitív maradni, hiszen az élettől sok ajándékot kapott.

Minden nehézségen átvisz minket a gyönyörű Napsugár és egymás szeretete

 — zárja a férfi, akit, ha minden jól megy, a műtét után vasárnap engednek ki az intenzív osztályról.





 





Ezeket olvastad már?
Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Újabb sikert ért el az ország kedvenc roma pékje: "Végre felkerült a korona a szakmaiságomra"

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Igazi programkavalkád lesz május 1-jén: mutatjuk a legizgalmasabbakat!

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Most jött: Döntött a bíróság a bőnyi iskolában késelő lány sorsáról

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás