Kilakoltatás Józsefvárosban: Pikó András egy újszülöttet és a szüleit tenné utcára





"Politikai bosszúhadjárat áldozatai vagyunk, a baloldali polgármester hivatalosan sem tudja megindokolni, miért lakoltat ki egy családot" - állítja az édesapa, aki szenteste előtt egy nappal kapta meg a végzést: menniük kell az önkormányzati lakásból.



Megosztás
Szerző: E. ZS.
Létrehozva: 2024.01.10.
Pikó András bérleti szerződés Józsefváros család bosszú

Visszaélt a hatalmával Pikó András polgármester, ezt állítja az az édesapa, akit az önkormányzat kilakoltatni készül Józsefvárosban. Kecskeméti László karácsonykor vette át a bírósági végzést, nem sokkal azután, hogy megszületett első gyermeke. Azóta letelt a kiköltözésre megszabott 15 nap, de mint mondja, sem a feleségét, sem az újszülött kislányát nem viszi a hideg utcára, nem fogja elhagyni lakását a polgármester egyszemélyes döntése miatt...

 Kilakoltatas elott allo csalad ujszülottel Cim:1082 Budapest, Kis Stáció utca 1-3
A fiatal család öröme nem lehet felhőtlen, de igyekeznek megóvni Amira Annát Fotó: Metropol

Kecskeméti László eredetileg közszolgálati lakásként kapta a másfél szobás bérleményt 2016-ban, mivel a kerület cégénél dolgozott, és azt felújította. 2019. őszén ugyan munkahelyet változtatott, de kérte, hogy folytathassa a bérleti jogviszonyt. A Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottság rendszerint ehhez hozzájárul a piaci áron bérbeadott lakások esetében, amennyiben nincs díjhátralék. Kecskeméti László esetében azonban a covid-járványra tekintettel a polgármester egyszemélyben döntött és elutasította a kérelmet, hogy ennek mi az oka, az a férfi előtt nem ismert.

Semmilyen indokot nem tartalmaz a polgármesteri döntés, de racionális ok sem létezik. Soha nem volt tartozásom, sőt felújítottam a lakást, nincsenek együttélési problémák körülöttem, egyetlen indok sem áll fenn, amiért egy bérleti szerződést fel szoktak mondani. Az enyémhez hasonló esetekben az a gyakorlat, hogy meghosszabbítják a bérleti szerződést további 5 évre, de Pikó András mégis kitenne az utcára a családommal együtt. Gyomorforgató ez az egész, hiszen Pikó döntése még 2020 karácsonya előtt született. Csakhogy 2023 karácsonya előtt zárta le ügyemet a bíróság, így érkezett meg a karácsonyfa alá a kis Amira Anna mellé a kilakoltatásról szóló végzés. Az egyetlen, ami tavaszig véd bennünket attól, hogy a kisbabával az utcára tegyenek, az a kilakoltatási moratórium

– mondta a Metropolnak Kecskeméti László. A férfi körülbelül 10 éve került a Józsefvárosi Gazdálkodási Központ Zrt.-hez és a választásokig ott is dolgozott. 

" Tisztességesen, pályázat útján jutottam ahhoz a közszolgálati lakáshoz, amelyből most Pikó András erővel, egyszemélyi döntéssel kilakoltatna. Véleményem szerint ez nem más a részéről, mint kicsinyes politikai bosszú, tekintettel arra, hogy volt merszem kormánypárti elődeivel, Kocsis Mátéval és Sára Botonddal együtt dolgozni, illetve azóta szakemberként és civilként is rengetegszer elmondtam a véleményemet. Mert a kerület nem működik, ügyek állnak, nem foglalkoznak a lakossággal".

 Kilakoltatas elott allo csalad ujszülottel Cim:1082 Budapest, Kis Stáció utca 1-3
Kecskeméti László hátrányos helyzetű józsefvárosi gyerekeket karol föl ingyen, hozzásegítve őket egy jobb élethez Fotó: Metropol

Kecskeméti László ügye 2020-ban kezdődött, a pandémia alatt utasította el első kérelmét Józsefváros baloldali vezetője. Az apuka arról is beszélt, hogy írásban és szóban is számtalanszor rákérdezett Pikónál, hogy milyen okból döntött így, de a polgármester minden alkalommal mismásolt, egyértelmű és értelmes választ sosem adott. 

Nagyságrendileg 10 kérelmem van bent az önkormányzatnál, nem túlzok, még csak választ sem kaptam egyikre sem. Magának a polgármesternek is számtalanszor feltettem a kérdéseimet személyesen fórumokon, mert látni akartam azt az embert, aki asztal mögül egy ilyen politikai bosszút folytat a családom ellen. Nyilvános fórumokon azt hallottam, hogy mivel én korábban kerületi  vagyongazdálkodási igazgató voltam, és mert én is kilakoltattam, most engem is kilakoltatnak. Na de én csak azokat lakoltattam ki, akik vagy alkalmatlanok voltak az együttélésre, vagy nem fizettek vagy önkényes lakásfoglalók voltak! Küzdeni fogok a feleségemért és a lányomért, de a hátrányos helyzetű gyerekeket sem hagyhatom cserben, akiket edzek sportolóként a kick-box akadémián, amit vezetek. Ezért most én is az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fogok fordulni az üggyel. Mert azt szeretném, ha mindenki értesülne arról, hogy milyen polgármester vezeti ezt a kerületet, és milyen módszerekkel! Nem szerzem meg azt az örömöt Pikó Andrásnak, hogy elköltözöm 

– szögezte le lapunknak az apuka.

Józsefvárosban akkor lehet kilakoltatni, ha...

Lapunk a Józsefvárosi Önkormányzat honlapján olyan kilakoltatási gyakorlatot talált, amely alátámasztja Kecskeméti László állítását. Eszerint csak a több havi tartozást meg nem fizető, illetve az önkormányzattól erre segítséget igénybe sem vevő bérlőt lehet kilakoltatni, aki nem működik együtt a bérbeadó önkormányzattal tartozása rendezésében. Halasztó hatállyal bír a helyi Családsegítő Szolgálat javaslata. Azoknak a bérlőknek a bérlői jogviszonyát is felmondhatja az önkormányzat, akik képtelenek betartani az együttélés szabályait, továbbá az önkényes lakásfoglalókkal szemben is eljárnak. A jogcím nélküli lakóval, amennyiben annak nincsen tartozása, a tulajdonos önkormányzat bérleti szerződést köthet. A gyakorlat szerint ugyancsak bérleti szerződést kötnek azokkal, akiknek a közszolgálati lakásbérlése megszűnt, de nincs tartozásuk és vállalják a feltételeket.        

  

 





.





Ezeket olvastad már?
Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

Magyar Péter balhé közben azzal vádolt egy rendőrt, hogy az lefeküdt a feleségével, Varga Judittal

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás