Ki nem találnád, mit csinált egy macska a pesterzsébeti áramszünet alatt





Áramkimaradás volt Pesterzsébet több háztömbjében. Se villany, se meleg víz: csak a jéhideg éjszaka maradt az ott lakók számára.



Megosztás
Szerző: H. Á.
Létrehozva: 2024.01.08.
Módosítva: 2024.01.08.
Pesterzsébet áramszünet meleg víz fűtés macska

Meglepetés érte a pesterzsébeti lakosok egy részét január 6-án, szombaton este valamivel 10 óra után, amikor a XX. kerület egy részén teljesen elment az áram – ezzel együtt több házban a meleg víz és a fűtés is. A közösségi oldalak szinte pillanatok alatt felpezsdültek, és mindenki azt találgatta, mi lehet az oka a több háztömbnyi hosszúságú sötétségnek.

éjszaka, éjjel, sötét, lámpa, áram, áramszünet, áramkimaradás,
Pesterzsébet nagy részén kimaradt az áram (Képünk illusztráció) Fotó: Pixabay

A fórumokon egymást érték a kommentek, több XX. kerületi csoportban pedig azt is megírták, hogy a Határ út és a Baross utca környékén történhetett valami, ahol szirénázást hallottak és több tűzoltót is láttak. Lapunk több helyi lakossal is beszélt, akik közül ki a garázskapuval bajlódott, ki pedig a meleg vizet hiányolta:

Kimentem megnézni, hogy máshol is elment-e az áram, vagy csak nálunk. Amikor láttam, hogy mindenhol sötét van, megnyugodtam, hogy legalább nem csak nálunk van gond.

„Már hazafelé is gyanús volt, hogy több utcányira sötét van. Amikor aztán beértem a lakásba, már biztosan tudtam, hogy nem a biztosíték a ludas, mert nem működött semmi, amihez áram kell. A fűtés és a meleg víz sem, amik nagyon hiányoztak. Még szerencse, hogy reggelre helyreállt minden.”

Kevés ijesztőbb dolog van annál, mint amikor egyedül vagy otthon, áramszünet van, és a macska szeme visszaveri a telefon lámpáját. Szerencsére időben eszembe jutott, hogy van egy macskám.

„Épp a tv-t néztük, amikor elment az áram. Kialudtak a villanyok és a tv is. Már csak a karácsonyfa és a díszek világítottak, mert azok elemesek. Furcsa volt, de így legalább szépen búcsúztattuk el a karácsonyt.”

Bevallom, váratlanul ért az áramkimaradás, de legalább a fejlámpa múltkori előkészítése hasznosnak bizonyult. Csak remélni merem, hogy a sütőn vissza tudom állítani az időt.

Az áram kimaradásával járó kellemetlenségek vasárnap hajnalig tartottak. Addigra ugyanis orvosolták a problémát, amit a környéken élők szerint egy felrobbant trafó okozott.

Megkérdeztük a katasztrófavédelem munkatársait, akiktől megtudtuk, hogy este tíz óra után érkezett hozzájuk a bejelentés arról, hogy egy trafónál robbanásokat hallottak a lakók, az elektromos helyiségből pedig enyhe füst szivárgott.

A fővárosi hivatásos tűzoltók az áramszolgáltató kiérkezéséig biztosították a helyszínt, tűzoltói beavatkozásra nem került sor

– mondta dr. Kiss Ádám István, tűzoltó főhadnagy.





 





Ezeket olvastad már?
Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Elégedett a szakértő: 300 csapatnak adta fel a leckét IBCC jubileumi pontyfogóversenye

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

Rajtol a Belvárosi Kutyafesztivál: nem hiszed el, ki lesz a sztárvendég – Fotók

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás