Centiken múlt csak a tragédia az újpesti trafóháznál





Betondarabok hullottak rá egy autóra, ami éppen akkor haladt el a fal mellett, amikor azt bontották.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.06.
videófelvétel munkavégzés munkagép esemény törmelék

Az újpesti új piac melletti önkormányzati területen lévő trafóház bontása közben egy elképesztő baleset következett be, amely majdnem tragédiához vezetett. Információink szerint az épület egyik falának géppel történő bontása során egy arra haladó autóra zuhantak a betontömbök, ami könnyedén komoly sérülésekkel vagy még akár súlyosabb következményekkel is járhatott volna.

Törmelék omlott aza utóra / Fotó: Pixabay / Illusztráció

Többen is veszélyben voltak

A helyszínen készült videófelvételek világossá teszik, hogy a bontás óriási munkagépek bevonásával zajlott, miközben a járdán sétáló gyalogosok és az arra közlekedő autók veszélyesen közel tartózkodtak a munkaterülethez. Felmerül a kérdés: Hogyan történhet ez meg? A munkaterületet megfelelően körül kell zárni, pláne, egy ilyen veszélyes munkavégzés során, különösen önkormányzati beruházások esetén!

Egy szemtanú lapunk megkérdezésére elmondta, hogy a világos színű autó éppen egy mélygarázsból jött fel, amikor az eset történt.

Ahogy a trafóházat bontották le, amellett egy vékony kis zebra van, amin én is szoktam közlekedni, amellett történt az eset. Megállt a zebra előtt az autó a lámpa miatt, majd már csak arra lettem figyelmes, hogy a sárga markoló ami dolgozott, nem vette észre, hogy ott áll és a leomló fal darabjai rázuhantak az autóra. Utána emberek vitatkoztak az autó mellett és törmelék vette körül a járművet.

- mondta el lapunknak Mária.

Vágja a vasat a munkagép Forrás: Ujpest.hu

Ebben az esetben megkérdőjelezhető, hogy az önkormányzat mennyire vette figyelembe, ellenőrizte a kivitelezőt, vizsgálta meg, mérte fel a környező területet, hiszen a bontási helyszín közelében piac, járda és úttest is volt. Az esemény rámutat a munkavégzés során szükséges alapos munkabiztonsági ellenőrzés hiányára. A dilettantizmus, a hanyagság és a szakmai hozzá nem értés könnyen tragédiához vezethetett volna. Ebben az esetben csak a szerencsének és a gondviselésnek köszönhető, hogy nem történt súlyos baleset.

Vizsgálják az esetet

Az esetet jelenleg is vizsgálják, annak megállapítása érdekében, hogy ki viseli a felelősséget a felelőtlen munkavégzésért, és hogy milyen intézkedéseket kell tenni a jövőben hasonló esetek megelőzése érdekében. Az esemény alapján egyértelművé vált, hogy a biztonságnak az elsődleges szempontnak kell lennie minden beruházás során, és a munkavégzés alatta az előírásokat be kell tartani a közösség és a munkavállalók védelme érdekében.

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás