Hatalmas zöldfelülettel valósul meg Budapest új plázája az arénáknál – Galéria





Óriáspláza nyitja meg kapuit 2026-ban a kerepesi út és Hungária körút sarkán. Irodaház, hotel és bevásárlóközpont is helyet kap az épületben, ráadásul az épületegyüttes környékén hatalmas zöldterületet alakítanak ki.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.12.
Budapest fejlesztés zöldfelület Aréna pláza

A tervek szerint a Kerepesi út és a Hungária körút kereszteződésénél, azaz a Puskás Ferenc Stadion metróállomás felett épül egy 29 ezer négyzetméteres új pláza a fővárosban. Komplexum otthont ad majd hotelnek, irodaháznak és természetesen bevásárlóközpontnak is. Mindezek mellett a fejlesztés óriási zöldterületek kialakításával fog megvalósulni, sőt érinteni fogja a metrómegállót is, ahol többek között új mozgólépcsőket helyeznek forgalomba.

Új pláza épül Budapesten. Látványtervek: Chain Bridge Ventures Kft.


Az épületkomplexum többfunkciós lesz, közvetlenül a Puskás Aréna és a Papp László Sportaréna szomszédságában épül meg. Úgy tervezik, hogy a helybeliek, a környék irodáiban dolgozók, az átutazók, illetve a rendezvényekre látogatók minden igényének megfeleljen. Az épületben modern műszaki és energiatakarékos megoldásokat fognak alkalmazni. A könnyű acélszerkezetű épület a metrómegálló felett helyezkedik majd el, és az átadása 2026-ra várható.

Magyarországon egyedülálló módon, több mint 5000 négyzetméteres zöld tetővel fog kiegészülni az épület. A földszinten 40 üzlet és szolgáltatóhelyiség nyílik. Ezen a szinten szupermarket, drogéria, gyógyszertár, bank, telekommunikációs cégek és szépségipari szolgáltatások is megtalálhatóak lesznek. Az első emeleten terasz és ételudvar kap helyet több, mint 2000 négyzetméteren. A legfelső szint, a Hungária körút felőli oldala egy háromemeletes, modern irodatorony lesz, míg a Puskás Aréna felőli oldalon pedig egy 170 szobás szálloda épül fel.

További különlegessége az lesz, hogy közvetlen összeköttetésben lesz a Papp László Sportaréna 1000 férőhelyes parkolójával. Ezzel a beruházás fontos eleme a Puskás Ferenc Stadion metróállomás fejlesztésének is, ami új bejáratokkal és mozgólépcsőkkel fog kiegészülni, melyek közvetlenül az utcaszintre, és a komplexum kereskedelmi terébe vezetnek. A fejlesztések természetesen itt nem fognak megállni. A felszínen új zöldterületek kialakításával fog beteljesedni a projekt.





 





Ezeket olvastad már?
Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

Ketten meghaltak, legalább 10-en megsérültek egy kórházi ámokfutás során

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

„Hajókázás, miegymás...” – Lányokat keresett a nyaralásához Magyar Péter polgármesterjelöltje

Botrány: így akarja etetni a pitonját egy tatabányai nő

Botrány: így akarja etetni a pitonját egy tatabányai nő

Csak úgy hullanak a repülők: itt található Európa Bermuda-háromszöge

Csak úgy hullanak a repülők: itt található Európa Bermuda-háromszöge

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás