Brüsszel kimondta: az LMBTQ- és a migránspárti politikához köti a Magyarországnak járó uniós pénzeket – videó





Brüsszelben már meg sem próbálják titkolni, hogy csak azoknak a tagállamoknak adnak uniós pénzeket, amelyek feltétel nélkül támogatják az LMBTQ-lobbit és a tömeges migrációt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2024.01.17.
Módosítva: 2024.01.17.
Ursula von der Leyen szuverenitás eu-s pénzek Magyarország Európai Unió

Az Európai Parlament szerdai ülésén a bizottság és a tanács döntéseiről, köztük a Magyarországnak járó források felszabadításáról is vitáznak a képviselők – írja a Ripost.

Ursula von der Leyen nem rejti véka alá: akkor jár csak pénz a tagországoknak, ha támogatják az LMBTQ-lobbit és a migrációt. Fotó: KENZO TRIBOUILLARD /  AFP

Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen beszédében nagy sikerként értékelte a tavaly elfogadott migrációs paktumot. 

Szintén jelentős lépésként szólt az Ukrajnával való csatlakozási tárgyalások megnyitásáról szóló döntésről, egyben méltatta az ukránok integrációért tett erőfeszítéseit.

A Magyarországnak járó források felszabadításáról szólva a következőket mondta:

Tavaly májusban Magyarország új törvényt fogadott el az igazságügyi reformról, amely számos, a 2022-es jelentésben megfogalmazott ajánlásunkkal foglalkozik. Ez a törvény megerősíti az igazságszolgáltatás függetlenségét, és korlátozza a politikai beavatkozás lehetőségét az igazságszolgáltatásban. Erre volt szükség ahhoz, hogy Magyarország teljesíteni tudja a kohéziós alapok feltételeit. Ezt kértük, és ezt Magyarország teljesítette. A biztosok előzetesen tájékoztatták a parlamentet, és természetesen bármikor készek további tájékoztatást adni.

A bizottság elnöke ezt követően hozzátette: 

Húszmilliárd eurót továbbra is visszatartanak, többek között az LMBTQ-jogokkal, a tudományos szabadsággal és a menekültügyi jogokkal kapcsolatos aggályok miatt.

Magyarán: Ursula von der Leyen elismerte, hogy Magyarország teljesítette azokat a feltételeket, amelyeket Brüsszelben elvártak, de mintegy 20 milliárd eurót (kb. 7600 milliárd forint) még visszatartanak addig, amíg a magyar kormány nem lesz LMBTQ-lobbi- és migrációs párti.

Itt megnézheted amint Ursula von der Leyen erről beszél:

Fico: Soha nem járulunk hozzá Magyarország jogainak korlátozásához

Szlovákia nem támogatja Magyarország jogainak bármiféle korlátozását az Európai Unióban, és soha nem fog egyetérteni azzal, hogy egy országot azért büntessenek meg, mert a szuverenitásáért és az ország nemzeti önállóságáért küzd – jelentette ki Robert Fico szlovák miniszterelnök, miután kedden Budapesten tárgyalt Orbán Viktor magyar kormányfővel. 

Magyarország jogainak bármiféle korlátozásához az összes európai tagállam egyetértésére van szükség […] és én, Robert Fico, a szlovák kormány elnöke mondom, hogy a Magyarország elleni ilyen támadással soha nem fogok egyetérteni, mert ez ellentétben áll a szuverenitás és a nemzeti érdekek védelmével kapcsolatos elképzelésemmel az Európai Unión belül

– fogalmazott a szlovák kormányfő, aki kérdésre válaszolva határozottan visszautasította azokat az elképzeléseket, hogy Magyarországtól vissza kellene vonni a soros uniós elnökséget.





 





Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás