Vigyázz, átverés! Ennek a magyar gólkirálynak a nevével él vissza az angyalföldi fantom





Hetek óta megkeseríti az angyalföldiek életét egy 40 év körüli férfi. A csaló különböző álnevek mögé bújva, köztük a magyar volt gólkirály, Kenesei Krisztiánét is felhasználva, szerez pénzt a járókelőktől. Áldozatai most megpróbálják leleplezni őt.  



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2023.12.15.
Retro Jeans Kenesei Krisztián gólkirály csaló

Az egyik XIII. kerületi Facebook-csoportban írta meg M. Renáta, hogy nemrég a Béke téri SZTK előtt futott bele a 40 év körüli férfiba.   

A csaló már több százezer forintot is kicsalhatott a gyanútlan áldozataitól /
A csaló már több százezer forintot is kicsalhatott a gyanútlan áldozataitól / Fotó: Kamil Zajaczkowski

„Épp a könnyeimmel küszködtem, és szerintem ezt használta ki. Pánikolva odajött hozzám, remegett a keze, és azt állította, hogy autóbalesetet szenvedett a lányával, akit elszállítottak a Heim Pál Gyermekkórházba. Nem tudott taxit hívni, mert elromlott a telefonja. Valamint mutatta, hogy sérült a bal kézfeje, fájlalta a lábát, mint aki valóban megsérült” – idézte fel a csaló sztoriját Renáta. A nőt meghatotta a férfi története, ezért hitt neki „Labilis volt a lelkiállapotom” – védekezett. Őt 30 ezer forinttal verte át a csaló. 

Retro Jeans ruhát visel

A férfi minden követ megmozgatott, hogy manipulálja a 31 éves nőt. 

– A pénzt levettem az egyik közeli automatából és odaadtam neki. A bankszámlaszámom is megadtam, mert azt ígérte, hogy másnap legkésőbb visszautalja, de mindenképpen szeretne személyesen is később köszönetet mondani. Megemlítette a Duna Plaza Retro Jeans-üzletét, azt mondta, ott dolgozik – folytatta a nő, aki szerint a férfi tetőtől talpig „márkahű volt” és a márka ruháit viselte. „170 centi magas, vékonyabb testalkatú, fekete Retro Jeans márkás kabátot viselt, kék farmert és fekete cipőt.” 

Több neve is van 

Renátának a férfi Szabó Zoltán néven mutatkozott be. Miután a hölgy elment a plázában lévő ruhaüzletbe, hamar szembesült  a fájdalams ténnynel: csalóval volt dolga. 

Kenesei Zoltán, Kenesei Krisztián néven mutatkozott be eddig

– mondták neki az üzlet dolgozói. Eddig két hét alatt öt embert sikerült átejtenie a tettesnek.  

Összefogást akar 

A nő egy napja felhívást írt ki a közösségi oldalára, hogy elkapják a csalót. „Mivel a rendőrség csak ismeretlen tettes ellen tud feljelentést tenni, de összekötni nem tudja őket, így csoportos feljelentéshez keresnénk a többi károsultat. Esetleg, ha valaki fényképet tudna csatolni az elkövetőről, akire esetleg ráismer, az is nagy segítség lenne” – írta bejegyzésében a nő.  

A gólkirály nevével is visszaél 

Posztjára a cikk megjelenéséig 23 ember reagált, akik közül volt olyan, aki azt írta: őt kedden cserkészte be a csaló a Mór utcánál. Neki a magyar bajnokság egykori gólkirályaként, Kenesei Krisztiánként mutatkozott be.  

Kenesei Krisztián nevével él vissza az angyalföldi csaló
Kenesei Krisztián nevével él vissza az angyalföldi csaló / Fotó: Török Attila

Kenesei Krisztián korábbi magyar válogatott labdarugó. 2001–2002-ben magyar bajnok lett a ZTE-vel, egy évvel később szintén a ZTE színeiben a magyar bajnokság gólkirályaként írta be magát a hazai labdarúgás történetébe. 2003. augusztus 25-én a kínai Peking Guan csapatához szerződött. Itt három szezont töltött, 36 bajnokin tizenkétszer volt eredményes. 2005 februárjában rövid időre és kölcsönben visszatért Magyarországra, és a Győri ETO csapatában játszott. 

 

Épp a kukákat húztam be a házba, mikor odajött és leszólított. Azt mondta, anno focista volt. Utána elkezdte a történetet, hogy a közeli utcában valaki szemből belement 90-nel a kocsijába és a kislányát elvitte a mentő, és csak úgy tud utánamenni a kórházba, ha a tréleres beviszi a kocsiját oda, amit készpénzben kellene kifizetni. Ezért nekem adott volna 300 eurót vagy a Duna Plazában lévő Retro Jeansben választhatok magamnak valamit

idézte fel a férfi, aki a neve elhallgatását kérte. Utána kérte, hogy mutassa meg a baleset helyszínét, ám egy idő után feladta a férfi fűzését, és a Szegedi útnál elköszönt. Ő szerencsés volt, ám sokakat több száz ezerrel forinttal is átverhetett. Ezért döntött úgy Renáta, nem hagyja annyiban.  

„Sajnos én vagyok az első károsult, aki megadta az adatait az üzletnek ez ügyben, így kénytelen vagyok a közösségi médiát használni, hogy további károsultat találjak” – mondta a nő, aki csütörtökön megtette a rendőrségnél a feljelentést.  

Kerestük a kerületi rendőrséget a történtekről, és a gólkirálynak is írtunk, hogy tudja-e, visszaélhetnek a nevével. Amint válaszolnak, cikkünket frissítjük. 





 





Ezeket olvastad már?
„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

„Valami megszállta” – Őrült módon próbálta eltünteti áldozatát a férfi

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

Most jött: szörnyű tragédia történt a Gyáli úton

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

49-szer mártotta bele a kést a férfi 10 közös gyermekük édesanyjába

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Szörnyekre panaszkodott a 3 éves kislány, sokkoló felfedezést tettek a szülei – Videó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás