Figyelem: a rendőrség nevével élnek vissza újabban a csalók!





Ezzel az új módszerrel dolgoznak az adatvadász csalók. Az egész országot érintő fontos figyelmeztetésre hívta fel a figyelmet a magyar rendőrség.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.06.24.
rendőrség adathalászat csalók

Már a rendőrség nevével is visszaélnek a csalók! – figyelmeztet a Nemzeti Védelmi Szolgálat.

Képünk illusztráció / Fotó: Pixabay

A Nemzeti Védelmi Szolgálat arra figyelmeztet, hogy a bankszámlák, illetve bankkártya adatok megszerzésére specializálódott csalók újabb módszerrel próbálkoznak. Odáig merészkedtek, hogy magukat a rendőrség munkatársainak kiadva tévesztik meg a gyanútlan áldozatokat. 

Mint írják, néhány napja tett bejelentést egy állampolgár, mert ismeretlenek több millió forintot emeltek le a bankszámlájáról. Az egyik elkövető rendőrként bemutatkozva a sértettet arról tájékoztatta, hogy feltörték a számláját. Az ijedt áldozat a csaló kérdésére elmondta, hogy melyik banknál vezeti azt, utána a banda másik tagja már ennek a banknak a nevében hívta fel az „ügyfelet”.

A bűnözők rávették, hogy telepítse telefonjára az Anydesk nevű programot, amihez még segítséget is nyújtottak és elkérték az SMS-ben kapott kódokat. Ezzel már könnyen hozzáférhettek a bankszámlához, amiről átutalásokat indítottak és megpróbálták a számlán lévő teljes összeget leemelni.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat erre azonnal reagált. Az ilyen esetek ugyanis a teljes rendvédelembe vetett társadalmi bizalmat rombolják.

Az NVSZ speciális kiberfelderítési egysége sikeresen együttműködött a Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal. Ennek eredményeként Győrben fogták el azt a három külföldi férfit, akik a sértettek banki adatait megszerezték, majd jelentős összegeket emeltek le a számlájukról.

A banki csalók új módszere mindenkit fokozott óvatosságra int, ezért:

• Legyen gyanús Ön számára, ha a rendőrség nevében telefonon felhívják és a bankszámlájának feltörésére hivatkozva banki adatairól kérnek információkat!

• Fontos tudni azt is, hogy a bankok soha nem fogják Öntől kérni a saját hivatalos alkalmazásuk mellé egy külön alkalmazás letöltését a telefonjára!





 





Ezeket olvastad már?
A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Kiakadtak a lakók: a kaput berúgták, az üveget betörték - rendet követelnek Józsefvárosban

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Szijjártó Péter: a NATO átlépte a vörös vonalat

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Ez minden autóst érint: péntek helyett szombaton változnak az üzemanyagárak

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás