Sikolymaszkban sétál Budapesten Viola – „Imádom az emberek reakcióját"





Három éve rendszeresen elutazik Budapestre, és járja a főváros utcáit egy ceglédi nő, hogy horrorfilmes jelmezekben fekete humorral nevettesse meg az embereket. Madarász Viola elmondta: a karácsony csúcsszezon, és hamarosan újra jelmezbe bújik.



Megosztás
Szerző: Erdei Róbert Arnold
Létrehozva: 2023.12.19.
fekete humor Freddie Crueger Micheal Myers Sikoly (sorozat) jelmez

Hetek óta találgatja az internet népe, vajon ki járja az utcákat horrorjelmezekben. A 32 éves ceglédi nő nem tagadja, elsőre furcsának tűnhet, hogy valaki végigsétál az utcákon, és hol a Halloween-filmek főgonoszának, Micheal Myersnek, az ollókezű horrorklasszikus Freddye Kruegernek vagy épp a szintén kasszasiker Sikoly-filmek gyilkosának, Szellempofának öltözik. Viola a Metropolnak mondta el, nem azt akarja éreztetni azt emberekkel, mintha egy horrorfilmben lennének és az Elm utcában várna rájuk egy gyilkos. 

A 32 éves nő Cegléden és Budapesten is szokott horrorfilmes karakterek ruháiba bújni / Fotó: Madarász Viola
A 32 éves nő Cegléden és Budapesten is szokott horrorfilmes karakterek ruháiba bújni / Fotó: Madarász Viola 

„Lételemem a fekete humor”

Kylo néven hozott létre egy TikTok-oldalt, ahova rendszeresen feltölt videókat róla, hogy hol Budapesten, hol pedig Cegléden jelenik meg  hátborzongató öltözékben.

Ezt cosplaynek hívják, amikor valamilyen karakternek öltözök. Nem riogatni akarok, poénból és szórakozásból csinálom. Lételemem a fekete humor, szeretem szórakoztatni az embereket

 – kezdi mesélni furcsa szenvedélyének okát Viola. 

A 32 éves nő a koronavírus-lezárások idején, 2020 tavaszától indította el a csatornáját unaloműzésként. 

„Az első ilyen jellegű videóm az volt, amikor Jack Sparrow kapitánynak öltöztem be. Az első részből azt a jelenetet dolgoztam fel, amikor a süllyedő csónakjából rálép a szárazföldre, hihetetlen viccesen. Én ezt csináltam meg a mozgólépcsővel” – mondja. A videó nagyot robbant a neten. Tudta, innentől folytatnia kell. Azóta csinálja. 

Így jött a Szellempofa

A statiszta és grafikusként dolgozó Viola rajong a horrorfilmekért, a Sikoly az egyik a kedvence – ezért döntött úgy, hogy Szellempofa jelmezét is magára ölti. „A ruhákat magamnak varrom. Sokféle anyagból kell kreatívan, de szeretem a kihívásokat. A Sikoly-maszkot Amerikából szoktam rendelni, már kettő van. Gyantázott papírkés, pamutvászon és a maszk, így áll össze a ruha” – mondja Viola.

Időnként a barátait és családját is gyilkosoknak öltözteti.  „Eleinte furcsállták, de ma már ők segítenek a videókat elkészíteni. Beöltöznek bárkinek, ha többszereplős a sztori” – részletezi.

A nagyobb filmforgalmazók premiere előtti filmvetítésekre hívják Szellempofa jelmeze miatt. Eddig két filmvetítésén is ott volt így / Fotó: Madarász Viola
A nagyobb filmforgalmazók premier előtti filmvetítésekre hívják Szellempofa-jelmeze miatt. Eddig két filmvetítésén is ott volt így / Fotó: Madarász Viola

Közömbösek a gyilkoskarakterek?

A nő azt mondja, amikor egy-egy videót leforgatnak, nagyon meglepődik rajta, hogy a járókelők jellemzően elsétálnak a karakterei mellett.

Ott megyünk el teljes harci díszben, és semmi nem történik. Én ezt nem értem!

 – nevet.

Amikor kiderül, hogy egy mosolygó nő bújik meg az álarc mögött, leesik az emberek álla. 

„Nagyon meglepődnek, amikor kiderül, hogy nő vagyok. Valamiért férfival azonosítják ezeket a karaktereket” – mondja Viola, aki azt üzeni az őt követőknek, hogy hamarosan újra utcára vonul. 

Egész évben csinálom, de amikor jön a Halloween és a karácsony, akkor nagyüzem van. Megint kint leszek. Figyeljetek!

– zárta. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Ellepték a rendőrök a Városligetet – ezért vonultak ki - galéria

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Holtan találták meg a gyermeke születése előtt eltűnt orvost

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás