„Már nem tudták az orvosok megmenteni az életét" – Patkányméreggel ölik a kutyákat a XVII. kerületben





Egy kutya már elpusztult az utcára kihelyezett patkányméregtől Budapest XVII. kerületében.



Megosztás
Szerző: IF
Létrehozva: 2023.12.14.
patkányméreg csalétek kutya

Ahogy arról lapunk már többször beszámolt, idén rendre felütötte a fejét egy-egy kutyamérgezés a fővárosban. A rosszakarók újabb és újabb módszerekkel próbálkoztak. A csalétkek között volt fagyállós jutalomfalat, szögekkel átszúrt kolbászfalatkák, sőt patkányméreg is. Tudomásunkra jutott a legfrissebb eset, ami a XVII. kerületben történt: valaki rendszeresen patkánymérget szór szét az utcákon, több kutya is áldozatul esett. A helyieket felháborította az eset, és értetlenül állnak a történtek előtt.

Patkányméreggel szerették volna megölni az ebeket  Fotó: Olvasói

A helyiek szörnyülködnek az interneten, nem értik, hogy ki és miért képes bántani az állatokat. Több kutya is állatkórházba került a mérgezés miatt, többek között két tacskó is áldozatul esett. A helyiek már feljelentést is tettek a rendőrségen.

Valaki kenyérbél galacsinba rejtett patkánymérget dobott be az udvarunkba. Azt gondoljuk, a támadás célzottan ellenünk irányult, nem véletlenszerűen választotta a mi udvarunkat a tettes

– háborodott fel egy helyi lakó. 

A bejegyzés alatt többen is jelezték, hogy az utóbbi időben megnőtt a mérgezések száma a környéken. A helyieknek arról is van sejtésük, hogy ki lehet az elkövető. 

A tegnapi napon hazaérve észrevettük, hogy a hóban nagy mennyiségű vér van, ami a kutyusunkból származik. Azonnal orvoshoz rohantunk, ahol az orvosok mindent megtettek érte, hogy megmentsék. A labor ma reggelre lett meg, ami már egyértelművé tette, a kutyám szervezetében patkányméreg volt

 – mondta el lapunknak egy kerületi lakos, aki hozzátette, csak a szerencsén múlt, hogy szeretett négylábúja életben maradt.

Azonban akadt olyan kutya is, ami nem élte túl  a mérgezést:

Már nem tudták az orvosok megmenteni az életét

– így számolt be az egyik tulajdonos kedvence haláláról. 

 

Öt év börtön is járhat az állatkínzásért

A patkánymérgezés tünete lehet a vérzés különböző testnyílásokból, makacsul vérző kisebb sebek, bágyadtság, köhögés, véres bélsár. A méreg a véralvadást gátolja, fontos, hogy az állat időben orvoshoz jusson, ha evett belőle. Az új állatvédelmi törvényben foglaltak szerint „ha az állatkínzást méreg alkalmazásával vagy az állat elpusztítására alkalmas csalétek kihelyezésével több állat pusztulását okozva követik el, a büntetés egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztés. Két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő még az is, aki ilyen bűncselekmény elkövetésére készül.”

 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás