Itt a nagy budapesti korcsolyapálya körkép: hol és mennyiért csúszkálhatunk idén?





Bár az idő átmenetileg enyhült egy kicsit, mégis sok helyen van lehetőség csúszkálni egyet a fővárosban. Mutatjuk, mennyiért!



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.12.13.
városligeti műjégpálya jégfolyosó korcsolyapálya

Az állandó műjégpályák mellett az adventi időszakban sok vásárban hoznak létre ideiglenes korcsolyapályákat is. Mennyibe kerül ezekre a belépő és kik kaphatnak valamilyen kedvezményt? Íme a részletek!

Műjégpálya, jégpálya, korcsolya
Idén is sok helyen nyílt korcsolyapálya a fővárosban. Fotó: MW

Az egyik legkedveltebb: a Városligeti Műjégpálya

Az 1870 óta működő Városligeti Műjégpálya a Hősök tere szomszédságában lévő Csónakázó-tavon található. Ide 6 év alatt a belépés díjtalan, a felnőtt jegy normál időszakban 3000 Ft, a diák/nyugdíjas 2000 Ft, de léteznek különböző családi és csoportos jegyopciók, bérletek is.

Az egyik legkülönlegesebb: a Csepeli Jégpark

Az egészen 2024. február 29-ig nyitva tartó jégpálya a főváros egyik legkülönlegesebbike. A XXI. kerületi Szent Imre téren található pálya több mint 2000 négyzetméteres és egy nagyobb és két kisebb tanulópályából áll, amit az országban egyedülálló módon 250 méternyi jégfolyosó köt össze. A belépés a csepeli lakosoknak 1200 Ft/fő, nem csepelieknek pedig 2000 forint/fő a belépő-írja a Világgazdaság.

És ha már jégfolyosó: az Újpesti jégpályán is van ilyen

Idén is megnyitott a Szent István téren az Újpesti jégpálya, ami egy kisebb jégfolyosóval is várja a látogatókat. Hétfőtől péntekig 15 órától 20 óráig, hétvégente és ünnepnapokon pedig 9-től 20 óráig lehet itt korizni, méghozzá teljen ingyen.

Az egyik legbulisabb: a Budapest Park korcsolyapályája

A főváros egyik legnépszerűbb szabadtéri szórakozóhelyén, a Budapest Parkban (IX. kerület, Soroksári út 60.) a nagyszínpadhoz tartozó táncteret alakítják át idén is korcsolyapályává, ami december 1-től január 31-ig a korábbinál nagyobb területtel áll nyitva a csúszkálni vágyók előtt. A felnőtt jegy normál időszakban 2499 Ft, a diák/65 év feletti/pedagógus jegy pedig 1999 Ft, a kerületi lakosoknak viszont csak 299 Ft (+220 forint kezelési költség mindegyik esetében).

Műjégpálya
Sok helyen lehet idén is csúszkálni a fővárosban. Fotó: Kovács Attila / mti

Az egyik legmagasabb: Westend Winterland

A Westend Tetőkertben december 31-ig lehet használni a jégkorcsolyapályát, a mesebeli körhintát és a karácsonyi fűtött sátrat. A jégpálya 10 év alatti gyerekek számára, valamint érvényes VI. vagy XIII. kerületi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenesen használható. 10 éves kor felett a belépő 1500 forint, amely a Westendben levásárolható.

Aki fedett helyen korizna, annak irány a Budai Jégpálya

A Jégkert, avagy a Budai Jégpálya a II. kerületi Széna téren a Mammut bevásárlóközponttal szemben található. A belépőjegy normál időszakban 2000 Ft felnőtteknek, a diák/nyugdíjas/14 év alatti 1500 Ft, de itt is van nagycsaládos vagy az éjszakai belépőjegy is.

Sok sportcentrumban is lehet korcsolyázni

A Marczibányi téri Sportcentrum ugyancsak a főváros II. kerületében van, és szintén fedett. A felnőtt napijegy ára 2500 Ft, a diák/gyermek/nyugdíjas jegy pedig 2100 Ft, este hat után viszont olcsóbb: 2200 és 1800 Ft. A Vasas Jégcentrumban is lehet korizni, de csak bizonyos idősávokban, amik az intézmény honlapján érhetők el. A nyitvatartás további részében oktatás és edzés folyik. A felnőtt belépő hétköznap 2100 Ft, a diák/nyugdíjas pedig 1700 Ft, de hétvégén 3150 és 2600 forintra emelkedik. A Kőbányai jégpályán is külön időpontokat jelöltek ki a közönségkorcsolyázásra, vagyis nem egész nap használható, cserébe a felnőtt jegy 800, a gyerek jegy pedig 350 Ft. A Mátyásföldi Jégcsarnokban pedig minden vasárnap, alkalmanként pénteken vagy szombaton, illetve ünnepnapokon korizhatnak az amatőrök. Ide a felnőtt jegy 2500 Ft, a diák/nyugdíjas/gyerek jegy pedig 2000 Ft.

Sok adventi vásárban is van koripálya

  • Például a Bókay Kertben a Bókay Karácsony programsorozat részeként, 1800 forint/fő, kerületi lakosok számára 1000 forint/fő áron, vagy az Óbudai adventi vásáron két helyen, a Fő téren és a Békásmegyeri Piacon, teljesen ingyen. 
  • Emellett a Városháza Parkban is van egy jégfolyosó, ami január 7-ig működik és ahova a belépőjegy 1950 Ft.
  • Az Advent Bazilika eseményeit is színesíti az V. kerületi Szent István téren felállított korcsolyapálya, ahol minden nap 17 órától várják a 12 éven aluliakat, akik ingyen korizhatnak. 
  • December 13–23. között rendezik meg az Újbudai Advent a Bikás parkban programsorozatot, ahol - ha az idő engedi - szintén lesz jégpálya is.




 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás