Így vannak most a munkások, akikre rászakadt egy erkély hétfőn a belvárosban





A két férfi, bár jelenleg is kórházban fekszik, már jobban van.



Megosztás
Szerző: B. T.
Létrehozva: 2023.12.12.
erkély terézváros leomlott sérülés

Mint arról a Metropol is beszámolt, súlyos baleset történt Terézvárosban, a Paulay Ede utcában hétfőn reggel. Az egyik házat ugyanis már jó ideje felújítják, munkások tucatja dolgozik a helyszínen. Éppen az egyik falon dolgoztak, amikor hirtelen az egyik erkély hatalmas robajjal leszakadt, és két ott dolgozót betemetett. 

Ebben a házban történt a baleset. A két dolgozó még kórházban van, de állapotuk javul   Fotó: Bors

Úgy tudni, hogy a két munkás beszorult a törmelékek alá, innen speciális intézkedésekkel lehetett csak őket kiszabadítani. A helyszínre ezért tűzoltók, rendőrök és három mentő is érkezett, végül súlyos sérülésekkel kórházba szállították a sérülteket. Lapunk információi szerint egy hatvanas éveiben járó és egy 30 éves férfi sérült meg, mindkettőjüket azonnal ellátták. A 30 éves férfit, B. Alexet meg is műtötték:

Túl vannak az életveszélyen. Úgy hallottuk, hogy Alit megműtötték, ami szerencsére sikerült is, és már jobban van

 - mesélte a férfi egyik ismerőse. Hozzátette, hogy úgy tudja, a férfi és társa, bár súlyosan megsérültek, fel fognak épülni: 

Nagyon nagy szerencséjük volt a helyzethez képest, sokkal rosszabbul is végződhetett volna ez az egész. Nagyon drukkolunk azért, hogy teljesen felépüljenek

 - tette hozzá. Egyelőre nem tudni pontosan, hogy miért történt a baleset, egy helyi férfi a Borsnak azt mondta, hogy egy régi, műemlékvédelem alatt álló épületen dolgoztak: 

Azt, hogy ez az épület speciel milyen állapotban volt, nem tudom pontosan, de azért nagyon sok a régi, omladozó épület errefelé, aminek a fala nem stabil. Lehetséges, hogy egy ilyen régi falrészt bontottak éppen, akkor történt ez az egész. Nagyon sajnálom a melósokat, nagyon rosszkor voltak rossz helyen

 - mondta a lapnak. A rendőrség is vizsgálja a történteket: 

- Az esettel összefüggésben a BRFK Nyomozó Főosztálya foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség gyanúja miatt rendelt el nyomozást - közölte lapunkkal a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás