„Hűtéssel lassították az agyi károsodást” – anyukája küzd az oxigénhiányosan született Áronért





Áron súlyos oxigénhiányos állapotban jött a világra. Az orvosok lemondtak róla, de édesanyja mindent megtesz, hogy minél teljesebb életet tudjon élni a kisfiú. De nehéz egyedül, mert Áron 24 órás felügyeletet igényel.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.07.
oxigénhiányos állapot károsodás születés

Áron 2022 júliusában született. Édesanyja több mint 24 órán keresztül vajúdott. Kérte orvosait, hogy császármetszéssel hozzák világra gyermekét, de ők elutasították kérését. A baba sok ideig volt a szülőcsatornában, ezért súlyos oxigénhiányos állapotban jött a világra. 

Édesanyja mindent megtesz, hogy Áron állapota javuljon. Folyamatosan fejlesztésre járnak, és a nap minden percét mellette tölti Fotó: Olvasói

Azonnal el is vitték a SOTE koraszülött intenzív osztályára, ahol hűteni kezdték a kis testét, hogy lelassítsák az agyi károsodást. De sajnos nem jártak sikerrel. Csak nagy nehezen sikerült elintézni, hogy egyáltalán a kezembe tarthassam a fiam. Ekkor derült ki, hogy már nagyon súlyos a károsodás Áron agyában

 – emlékszik vissza Áron születésére Láng-Kovács Fanni, aki azóta életének minden percét kisfiának szenteli. Folyamatos fejlesztésekre járnak, bízva abban, hogy Áron állapota javulni fog. A fejlesztések nagyon sok pénzt emésztenek fel, a tb heti két órát térít, de ez egy halmozottan sérült gyereknek nagyon kevés. Áron állapotán tovább rontott, hogy epilepsziás rohamot kapott fél- éves korában, és szinte mindent elfelejtett a roham hatására amit addig elsajátított. Ismét mindent a legelejéről kellett megtanítani neki. Újra tanult kúszni, és a fejét tartani.

Áron a gyönyörű kisfiú oxigénhiányos állapotban jött világra, és ezért súlyos agykárosodást szenvedett Fotó: Olvasói

Az orvosok megszületésekor azt mondták, hogy lélegeztetőgépen és szondán lesz egész életében. De szerencsére már kicsit jobban van, de nagyon le van maradva a kortársaitól

– mondta a Metropolnak az édesanya, aki minden apró eredményt sikerként könyvel el. De még nagyon sok fejlesztésre van szükség, mert az első időszakban lehet a legnagyobb eredményeket elérni. Ez hatalmas kiadást jelent a családnak, nem beszélve a hipoallergén mosószerekről és a különleges tápszerekről. Ezért Áronnak nyitottak egy bankszámlát. Ha érkezik adomány, azt a pénzt mind a kisfiú fejlesztésére fordítják. A helyzetet nem túl derűs, mert a 24 órás felügyelet miatt az édesanyjának esélye sincs arra, hogy munkát vállaljon, hiszen szinte a nap minden percét Áron mellett kell töltenie.
Az apró eredmények kárpótolják Fannit mindenért. A közelmúltban egy hatalmas előrelépés volt, mikor az egyik epilepsziás gyógyszert leállították, és akkor kinyílt Áron számára a világ. 

Segítséggel ugyan, de lábra tudott állni 

– mondta elérzékenyülve Áron anyukája.





 





Ezeket olvastad már?
Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

Cápatámadás: kétgyermekes apuka végtagjaiért küzdenek az orvosok

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„A matektól félek a legjobban” – Dani az első SMA 1-es, aki leérettségizik

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

„Kampányvizit a Hegyvidéken. Van mit megvédenünk" – folytatódott Orbán Viktor kampánykörútja

Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Megrázó baleset történt a Hegyalja úton, egy fekete autó tartja rettegésben a pomáziakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás