Elhunyt karácsonykor a májátültetésen átesett újfehértói Pistike





Rengetegen szorítottak és gyűjtöttek a családnak. Édesanyja el sem mozdult a kórházi ágy mellől, de a kisfiú szenteste napján feladta a hosszas küzdelmet.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.12.29.
májátültetés gyász gyűjtés édesanya

Több mint egy évig harcolt az újfehértói Pistike betegségével. A kisfiú még 2022-ben betegedett meg, és bár azóta mindent megtettek gyógyulásáért, karácsonykor feladta szervezete a küzdelmet.

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
Fotó: Pixabay.com

Nemcsak a mája, a csontvelő működése sem volt megfelelő

Az újfehértói Pistikénél még 2022 októberében állapítottak meg májelégtelenséget, ami olyan súlyos volt, hogy a kisfiún szinte azonnal májtranszplantációt hajtottak végre. Sajnos nem lélegezhettek fel a szülők ezután sem, novemberben ugyanis kiderült, hogy Pistikének a csontvelő-működése sem megfelelő, emiatt újabb transzplantációra volt szükség. 2023 márciusában, hosszas donorkeresés után a kisfiú idegen őssejt-transzplantáción esett át.

Több mint egy évig volt kórházban

Pistike szülei végig kisfiúkkal voltak Budapesten, az egész család a Demeter Házba költözött a kisfiú gyógyulásának idejére. Pistikének tavaly december 22-én aztán testvére is született, így szülei különösen nehéz helyzetbe kerültek. Pistike édesapja vigyázott az újszülött testvérre, az édesanya pedig el sem mozdult nagyobb gyermeke kórházi ágya mellől.

Gyűjtést szerveztek a családnak

A kisfiúnak és családjának közben több gyűjtést is szerveztek, nemcsak eredeti lakhelyükön, Újfehértón, hanem az Országos Gyermek- és Családsegítő Alapítvány is. 

Elfogyott a remény...

A remény azonban december 24-én véget ért, Pistike édesanyja ekkor közölte a borzasztó hírt. „Ma 1:40-kor az én drága kisfiam feladta a küzdelmet, az én kis hősöm” – írta a megtört édesanya. „Szívünk szomorúsággal telik meg, amikor megértjük, hogy Pistike bátor küzdelmét elveszítette. Ebben az időszakban, amikor a szeretetnek és összetartásnak kellene érvényesülnie, mély részvétem mindazoknak, akik szerették és támogatták őt. Őszinte részvétünk az egész családjának. Bár elfogyott a remény lángja, az emléke továbbra is él bennünk, mint azok a pillanatok, amikor közösen gyűjtöttünk és próbáltunk erőt adni neki. Nyugodjék békében, kis harcos, és köszönjük, hogy megosztottad életed velünk” – írták a Segítünk egymásnak Újfehértón Facebook-csoportban.





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Orbán Viktor: Aggódom Európa jövőjéért

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás