„Angyalok vigyázzák álmodat, Benike!” – Elhunyt a kis Benett, akinek a gyógyulásáért sokan szorítottak





Hatalmas harcos volt a vésztői kisfiú, aki a legagresszívabb típusú agydaganattal küzdött. Nyolcévesen halt meg Benike, aki egy igazi hős volt.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.27.
Módosítva: 2023.08.27.
Benett agydaganat tragédia elhunyt beteg gyerek

Sokaknak ismerősen csenghet Fazekas Benett neve. A vésztői kisfiúnál 2021-ben diagnosztizálták a legagresszívabb típusú agydaganatot, és hamarosan meg is operálták. Az akkor 6 éves kisfiú még csak egy hónapja járt az általános iskola első osztályába, amikor kálváriája elkezdődött, annak az évnek a decemberében pedig már meg is műtötték. Édesanyja ekkor fordult a nyilvánossághoz, Beni kezelését szerették volna egy kölni terápiával folytatni, ehhez azonban rengeteg pénzre lett volna szükség, így jótékonysági akciók, adománygyűjtések kezdődtek a kisfiú számára.

gyertya, gyász, meghalt, elhunyt, halott, mécses,
Elhunyt a kis Benett, akinek a gyógyulásáért rengetegen szorítottak – Fotó: Pixabay.com

Bár a műtét után Beninek újra meg kellett tanulnia járni, enni, beszélni, igazi harcosként küzdött a gyógyulásért. Ugyan az orvosok nem biztatták sok jóval a szülőket a műtét után sem, a kisfiú édesanyja sosem adta fel a reményt. Benett kemoterápiás és gyógyszeres kezeléseket is kapott, de idén elkezdett romlani az állapota. Súlyos epilepsziás rohamok és rendkívüli fejfájások gyötörték a kisfiút, aki hatalmas akaraterővel küzdött a felépülésért. 

„Nekünk minden nap egy ajándék, amit vele tölthetünk, bármilyen nehéz is! A legszebb dolog az életünkben! Egy igazi Hős!” – írta idén az édesanya.

Benike küzdelme végül a héten véget ért, a kis harcos örökre lecsukta a szemét. A kisfiú októberben lett volna kilencéves. „A Sanitas Központ minden dolgozója nevében fájó szívvel búcsúzunk legkedvesebb kis páciensünktől és barátunktól, Fazekas Benikétől! Köszönjük neked a sok-sok együtt töltött órát és azt, hogy családoddal együtt megtanítottatok minket arra, hogy mit is jelent az igazi küzdelem és a végsőkig való kitartás! Angyalok vigyázzák álmodat, nyugodj békében Benike!” – búcsúzott a kisfiútól a Sanitas Diagnosztikai és Rehabilitációs Központ, ahol a kisfiút gyógykezelték. Benettet szeptember 11-én kísérik utolsó útjára a vésztői temetőben.





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás