Ma lép érvénybe a változás a benzinkutakon, új korszak kezdődik – Erről minden autósnak tudnia kell





Sokan vártak erre a pillanatra, de nem mindenkinek lehet teljes az öröme.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.06.
üzemanyag gázolaj benzin

Igazi érzelmi hullámvasúton vehettek részt azok, akik az utóbbi hetekben alaposan szemügyre vették az üzemanyag árváltozásait, hiszen volt, hogy drasztikusan megemelkedett az ára, és olyan is előfordult, hogy egy kicsivel olcsóbb lett – természetesen mindig az utóbbiban reménykedtek a magyar autósok.

benzin
Kedvező fordulatot vett a benzinár / Fotó: Bánkúti Sándor / Képünk illusztráció

Nos, most van egy jó, illetve egy egész jó hírünk a hazai gépjármű-tulajdonosoknak, ugyanis mától olyan változás lép érvénybe a benzinkutakon, aminek rengetegen fognak örülni. A Holtankoljak.hu információi alapján ugyanis jelentős csökkenést tapasztalhatunk a töltőállomásokon – de azért még így sem teljes az öröm.

Kiderült, hogy október 6-tól, azaz mától olcsóbb a benzin, viszont a gázolaj ára stagnál, vagyis ugyanannyi marad, mint a szerdai napon. A benzin literenkénti átlagára egészen konkrétan bruttó 9 forinttal kevesebb, vagyis végre eljött az a pillanat, amire sokan vártak – főleg az utóbbi hetekben tapasztalható drágulások után.

A benzin literenkénti átlagára mától állítólag 630 Ft, míg 1 liter gázolajat átlagosan 680 forintért lehet megvásárolni a töltőállomásokon.

Persze a gázolajat tankoló embereknek sem kell szomorkodniuk, hiszen a stagnálás sokkal jobb, mint a drágulás – az pedig szokás szerint még kérdéses, hogy jövő héten hogyan alakulnak az árak.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás