„Most megpihentek” – magával rántotta a mélybe a hegyivezetőt a 60 éves anyuka





A férfi próbálta megmenteni a nőt, de végül mindketten életüket vesztették. A csapat többi tagja végignézte, ahogy a mélybe zuhannak.



Megosztás
Szerző: Piréz
Létrehozva: 2023.10.25.
hegymászó baleset halál

A brit Shilpa Shah Afrika egyik legmagasabb csúcsát hódította meg, ám miközben visszafelé ereszkedett a Kenya-hegyről, megcsúszott a jégen

Fotó: Pixabay

Hegyivezetője, Kevin Muriuki Mwithi megpróbálta megmenteni, ám őt is magával sodorta: együtt zuhantak a mélybe a hegyoldalról. A The Sun jelentése szerint több száz méteres szakadékba estek. A tragikus eset még múlt csütörtökön történt, de a rossz időjárási körülmények miatt a mentőcsapatok csak mostanra tudták kihozni holttestüket a hegyek közül. 

A 60 éves nő társaival a hegy harmadik legmagasabb csúcsán járt fenn, mielőtt a tragikus baleset bekövetkezett. Bár a Naro Moru útvonal csekély technikai tudást igényel, és a terep kezdők számára is megfelelő, van egy „függőleges lápnak” nevezett meredek, latyakos szakasz, amely nagy kihívást jelent a mászóknak.

A Kenya-hegyet az ott élők szent helynek tekintik. A kikuju nép, Kenya legnagyobb etikai csoportja számára a hegy csúcsa Istenük otthona.

Most megpihentek

– írta Robert Kamura, a hegyivezető egyik kollégája, aki egy alapot is létrehozott, hogy segítsék elhunyt társa feleségét és félárván maradt kisgyermekét.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás