Mészáros Csoport: Újabb támogatásokról döntött a Pro Filii Alapítvány





Eddig 1 milliárd 750 millió Forint támogatás kifizetéséről döntött a Pro Filii Alapítvány.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.10.03.
alapítvány Mészáros Csoport támogatás

Döntött a Mészáros Csoport legfontosabb karitatív szervezetének, a Pro Filii Alapítványnak a Kuratóriuma: az idei harmadik negyedévben összesen 58 civil szervezet és magánszemély pályázata részesült pozitív elbírálásban, és osztozhat az összesen 250 millió Forint keretösszegű pénzügyi támogatásban. Ezzel 1 milliárd 750 millió Forintra nőtt az Alapítvány nem egészen 2 éves működése során megítélt támogatások összege. 

Fotó: Mészáros Csoport

Az alapítvány Kuratóriuma az idei évben harmadszor döntött támogatásokról. A 625 beérkezett pályázatból – a cégcsoport vezetőiből álló Bírálóbizottság javaslatainak figyelembevételével – végül minden eddiginél több, 58 magánszemély és civil szervezet támogatásáról döntött a Kuratórium. Az összesen csaknem 850 millió forintot igénylő 214 magánszemély pályázó közül 17 kap mintegy 55 millió forintos támogatást, döntő többségében sérült gyermekeket nevelő családokat segít így az alapítvány. A 2,4 milliárd forintra pályázó 411 civil szervezet közül pedig 41-nek ítélt támogatást csaknem 195 millió forint értékben a Kuratórium. A Pro Filii Alapítvány céljával összhangban előnyben részesültek azok a kérelmek, amelyek célcsoportja egészségügyi-, szociális- vagy más okból hátrányos helyzetű gyermekek, a támogatás segítségével pedig szélesebb körű segítségnyújtás valósítható meg. 

A Pro Filii Alapítvány támogatja számos ritka betegséggel élő és halmozottan sérült gyermek gyógyítását, fejlesztését, valamint életkörülményeinek javítását. Így a többi között a Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítványt, amely súlyos, halmozottan fogyatékos személyek szállítására alkalmas gépkocsit vásárolhat így meg, illetve a Magyar Vöröskereszt Somogy Megyei Szervezetét, amely a támogatásnak köszönhetően a nagyatádi családok átmeneti otthonában élő halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára valósíthat meg foglalkozásokat fejlesztőpedagógusok segítségével. 

Fotó: Mészáros Csoport

A Kuratórium döntésének eredményeként az alapítvány hozzájárul a balatonfűzfői Báró Wesselényi Miklós Alapítványi Iskola épületének fűtéskorszerűsítéséhez is. A szociális és egészségügyi támogatásokon túl az alapítvány kulturális, tudományos és sport tárgyú pályázatok támogatásáról is döntött, amelynek köszönhetően a Budapesti Természetbarát Sportszövetség az idei tanévben diáktúrákat szervezhet, de támogatásban részesül a Fülöpjakab Általános Iskola Alapítványa is, amelynek köszönhetően angol szaktanterem jöhet létre a zsáktelepülés hátrányos helyzetű diákjai számára. 

Fotó: Mészáros Csoport

Tóth Krisztina, a Mészáros Csoport CSR-igazgatója az idei harmadik negyedéves pályázati elbírálások kapcsán kiemelte: 

Akik figyelemmel kísérik a Pro Filii Alapítvány közösségi oldalait, maguk is láthatják, hogy a lehető legjobb helyekre kerülnek ezek a támogatások, hiszen transzparensen beszámolunk mi is azokról a segítő programokról, gyógykezelésekről, sérült gyerekek speciális képzéseiről vagy éppen sporteseményekről, amelyeket az Alapítvány támogatásának köszönhetően tudtak megvalósítani a pályázó civil szervezetek és magánszemélyek. Kiemelt célunk, hogy olyanokat támogassunk, akik ezt a segítséget – kiegészítve a bennük rejlő szakértelemmel és hozzáértéssel – tovább tudják adni az arra rászorulóknak 

– húzta alá Tóth Krisztina, aki egyben a Pro Filii Alapítvány főtitkára is.









Ezeket olvastad már?
Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Nagy napjuk lesz ma a középiskolásoknak: erről kell számot adniuk

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Mutatjuk, milyen időre kell számítani május első hétvégéjén

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

Karácsony 6 méteres nevetséges bicikliútja szimbolizálja, milyen ma a városvezetés – mondja Szentkirályi Alexandra

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

„Túl kövér” – mondta a férfi, majd futópadra kényszerítette a kisfiát, aki belehalt a bántalmazásba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás