Megint lecsapott az őzikemaffia – ki fogja megállítani őket?





Tucatnyi állatnak, de még egy 70 kilós Ludas Matyinak is lába kelt Ilonáék birtokáról. A legfájóbb azonban a műanyag őzike feldolgozhatatlan hiánya.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.10.10.
tolvaj műanyag maffia

A legjobb, ha innentől félig a földbe ássuk a műanyag kerti díszeinket, csak így menthetjük meg őket! Ismét tolvajok járják az utcákat, akik nem is akármire vadásznak, hanem a kertünkben magára hagyott kerti műanyag állatainkra. Ezúttal a Pest vármegyei Tápiószecsőn jártak az Árpád utcában, ahonnan tucatnyi díszt vittek el. Lapunknak a díszek tulajdonosa, Ilona számolt be az esetről. 

Tucatnyi kerti díszt loptak el. Fotó: olvasói

 Teljesen fel vagyok háborodva, hogy ilyen megtörténhet!

– kezdte Ilona. „Egyáltalán, minek ez a tolvajoknak, nem fér a fejembe! A mi kertünkben egy kis tó köré rengeteg állat és dísz volt pakolva, mert minket felvidítottak. Nekem meg sem fordult korábban a fejemben, hogy egyszer veszélybe kerülnek! Erre tessék, ellopták mindet!”

Ilona éppen a szomszédját és annak a kislányát hívta át magához a minap, amikor észrevette, hogy kifosztották őket. 

„A látogatóba érkezett kislány imádja az állatokat, én pedig meg szerettem volna mutatni neki a mi díszeinket, így a tóhoz sétáltunk. Ekkor döbbentem le teljesen, ugyanis mindennek lába kélt! Volt közte róka, őzike, majom, gomba, kacsa, sün, szurikáta, nyuszi és még sok más. Üvegszálas díszek voltak, és mindet elvitték! Ugyanakkor a legjobban talán a betonból készült, 70 kilós Ludas Matyi fájt, hiszen azt még annak idején ajándékba kaptuk, érzelmi szálak fűztek hozzá… Biztos vagyok benne, hogy nem egyedül jött valaki lopni, hiszen ezt nem bírta volna a kerítésen átemelni segítség nélkül. A kár, amit a tolvajok okozhattak nagyjából 100 ezer forint!”

A tolvajok nem tudtak ellenállni az állatok csábításának – Olvasói fotó

Ilonáék azonnal feljelentést tettek a rendőrségen. 

Hívtam a rendőröket és elmondtam, hogy mi történt

 – meséli. 

„Sajnos velünk korábban is történt ilyen. Körülbelül 15 évvel ezelőtt a törpéimet vitték el!” – zárta szavait az elkeseredett asszony. 

Korábban egy ovi udvaráról loptak gólyát és teknőst

Ahogyan arról a Metropol beszámolt, a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei  Kunmadaras helyi óvodájának udvaráról elloptak egy műanyag gólyát és egy teknőst. A tolvaj bemászott az oktatási intézmény területére, majd onnan az állatokkal távozott. A lopásról az intézmény vezetője tett ki egy nyilvános posztot a helyi Facebook-csoportba, melyben figyelmezteti az elkövetőt, szolgáltassa vissza a kerti díszeket, különben megteszik ellene a feljelentést.  A Csokonai úti óvoda udvaráról ismeretlen helyre távozott – repült és mászott – a képekhez hasonló teknős és gólya. A szökésben segítő személyről kamerafelvétel készült! Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a közintézmények biztonsági rendszerrel felszereltek! Amennyiben a keresett állatok holnapra nem érkeznek vissza az óvodába, a felvétel átadásra kerül a hatóság részére!

– írta az intézmény vezetője. 

 





 





Ezeket olvastad már?
Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Orbán Viktor: ennek a választásnak döntő hatása lesz a háború vagy béke kérdésére

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Áll a forgalom Budapesten: durva baleset történt

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Szentkirályi Alexandra: újabb kamu Karácsony Gergelytől, aki nem indította el a társasházak fűtéskorszerűsítését sem!

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Frontális karambol, teljes útzár és mentők a 7-es főúton

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás