Már az interneten is keresik a magyar oviból szökött gólya és teknős bűntársát





Szinte érthetetlen, ami a kunmadarasi óvodában történt. Pedig felvétel is készült a gólya és teknős „szökéséről”.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.08.12.
óvoda tolvaj gólya

„Most komolyan, minek ez neked?” – ez az első kérdés, ami az ember eszébe jut, amikor megtudja, mit is loptak el a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei  Kunmadaras helyi óvodájának udvaráról. A pancser tolvaj a műanyagból készült kerti gólyára és teknősre utazott. Bemászott az oktatási intézmény területére, majd onnan az állatokkal távozott. A lopásról az intézmény vezetője tett ki egy nyilvános posztot a helyi Facebook-csoportba, melyben figyelmezteti az elkövetőt, szolgáltassa vissza a kerti díszeket, különben megteszik ellene a feljelentést. 

Ilyen gólyát lopott el a pancser tolvaj. Fotó: Facebook

A Csokonai úti óvoda udvaráról ismeretlen helyre távozott – repült és mászott – a képekhez hasonló teknős és gólya. A szökésben segítő személyről kamerafelvétel készült! Felhívnám mindenki figyelmét, hogy a közintézmények biztonsági rendszerrel felszereltek! Amennyiben a keresett állatok holnapra nem érkeznek vissza az óvodába, a felvétel átadásra kerül a hatóság részére!

– írta az intézmény vezetője. 

Az udvaron lévő műanyag teknős sem úszta meg. Fotó: Facebook

Egyelőre nem tudni, hogy a tolvaj esetleg alkohol hatása alatt állt, netán egy fogadás hatására cselekedett, esetleg simán megtetszettek neki az állatok, mindenesetre jobban teszi, ha vissza teszi őket a helyükre, hiszen a felvételek alapján hamar a nyomára fognak akadni. Az intézmény vezetőjét próbáltuk elérni, de megkeresésünkre egyelőre nem érkezett válasz. 

Az autótolvajok ellopták az utast is 

Ahogyan arról korábban írtunk, pancser tolvajok Budapesten is tevékenykednek. A VIII. kerületben ugyanis annyira figyelmetlenek voltak  az autótolvajok, hogy az utast is ellopták a kocsival együtt. Az eset még árpilis 5-én történt, amikor az autó tulajdonosa megállt egy józsefvárosi üzlet előtt, hogy beugorjon vásárolni. Úgy gondolta, a barátja úgyis a kocsiban maradt, abból nem lehet baj, így rajta hagyta a gyújtást. A boltnál a magára hagyott jármű feltűnt egy 14 és 15 éves fiúnak, akik könnyű zsákmány reményében elkötötték az autót. Aztán meglepődtek, amikor a hátsó ülésen az utas beszélni kezdett hozzájuk... 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás