Könnyen jött, könnyen ment: a hét elején elfogták a hétvégi tolvajt





Szép kis zsákmányra tett szert egy férfi, aki a múlt hétvégén lopni indult. A szerencse azonban hamar elfordult tőle, mert már a hét elején letartóztatták.



Megosztás
Szerző: H.A.
Létrehozva: 2023.08.08.
pénztárca tolvaj rendőrség bankkártya otthon

Múlt héten, szombaton, a hajnali órákban kezdte meg sorozatos betöréseit egy férfi Kiskunfélegyházán: elsőnek egy ház ablakán mászott be, amiről előzőleg lefeszegette a szúnyoghálót.

Thief,Use,Crowbar,Break,Into,A,House,At,Window,Being
Képünk csak illusztráció Fotó: Vasin Lee/Shutterstock

A házba érve magához vett egy mobiltelefont, valamint egy pénztárcát, benne bankkártyával, vezetői engedéllyel és készpénzzel, majd ahogy jött, úgy távozott.

A tolvaj ezután sem állt le.

Miután előzőleg ismeretlen személyek az Ibolya utcában egy lezáratlan hagyott autóból eltulajdonítottak két forgalmi engedélyt, 5 liter motorolajat és olajszűrőt, a férfi megállt egy szintén lezáratlan garázsnál, ahonnan egy pár edzőcipőt és egy kerékpárt vitt el.

Harmadik megállóhelye egy Szegedi úti panzió volt, ahol ismételten nyitott kapu fogadta. A tolvajt ennek teraszán ráadásul két pár cipő, különféle horgász- kellékekkel teli táska és egy pénztárca fogadta, melyben személyes iratok és egy bankkártya is volt. Az ellopott bankkártyát, későbbi jelentések szerint, vasárnap hajnalban öt alkalommal is használta az elkövető.

A kiskunfélegyházi rendőrök, a sorozatos bejelentéseket követően, már sejtették, hogy a bűncselekményeket valószínűleg ugyanaz a tolvaj követhette el. Az adatgyűjtések során gyanújuk beigazolódott és gyorsan beazonosították a lopásokkal és csalással gyanúsítható férfit, akit hétfőn el is fogtak. Az ellopott értékek egy részét meg is találták nála a nyomozók.

A Police.hu beszámolója végén, még igyekezett felhívni a figyelmet a körültekintésre és a megelőzésre, melyekkel elejét vehetjük annak, hogy otthonunkat fosztogatók lepjék el. Fontos például a kertkapu bezárása (még akkor is, ha otthon tartózkodunk), ugyanígy az ajtó azonnali bezárása, még ha csak egy pár percre is hagyjuk el a házat, és az, hogy felügyelet nélkül sose hagyjuk tárva-nyitva az ablakokat. Amennyiben pedig már megtörtént a baj, haladéktalanul értesítsük a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!





 





Ezeket olvastad már?
Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Friss fejlemények a Titán-tragédia kapcsán: ez állhat a háttérben

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Levideózták: rajtakapták a szexelő párt a parkban

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Csak két hetet adtak az édesanyának az orvosok: búcsúznia kell a gyermekeitől

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Lehetetlen feladvány: az emberek 90 százaléka elhasal rajta

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás