Itt lesznek lezárások az ország legnagyobb futóversenye miatt





Több helyen kell forgalomkorlátozásokra számítani október 14–15. között a fővárosban. Összegyűjtöttük az útszakaszokat és a lezárások időtartamait.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2023.10.13.
Módosítva: 2023.10.13.
futóverseny Szabadság híd Pesti alsó rakpart Budai alsó rakpart Budapest

Az ország legnagyobb futóeseménye miatt forgalmi változásokra és lezárásokra lehet számítani Budapesten a hétvégén. Van olyan helyszín, ami egész hétvégére le lesz zárva a forgalom elől. Íme a lista!

lezárás
Összegyűjtöttük az útszakaszokat és a lezárások időtartamait – Fotó: Máté Krisztián

Most hétvégén lesz a SPAR Budapest Maraton Fesztivál

Idén október 14. és 15. között szervezik meg a 38. SPAR Budapest Maraton Fesztivált. A főváros első számú őszi futóünnepére a klasszikus maratonisták mellett a rövidebb távok futóit is örömmel várják, sőt azokat az egyéni indulókat, baráti társaságokat és családokat is, akik talán életükben először kóstolnak bele egy ilyen esemény hangulatába.

Főbb lezárások, korlátozások a futóverseny ideje alatt

A Pázmány Péter sétány a rajt- és célhelyszín kialakítása miatt 2023. október 13. péntek 9 óra és október 15. vasárnap 20 óra között lezárásra kerül. Ezenkívül szombaton a pesti és budai alsó rakparton 7–15 óra között, a Műegyetem rakparton 9:15–15 óra között lesznek elterelések, vasárnap pedig 7–15:30 között és 9:30–15 óra között. Emellett a Jászai Mari téren, a Fővám téren, a Szabadság hídon 9:20 és 15 óra között lesznek lezárások, az Andrássy úton és a Bajcsy-Zsilinszky úton 9:10–10:45 között, az Árpád hídon pedig 10:10–13:10 között. A futók elhaladását követően az egyes útszakaszok fokozatosan megnyitásra kerülnek.

Itt lesznek teljes lezárások a verseny miatt

2023. október 13-án 9 órától október 15-én 20 óráig le lesz zárva a Pázmány Péter sétány a Műegyetem rakpart és a Dombóvári út között. Október 14-én 12 órától 16 óráig a Műegyetem rakpart az Egry József utcai felhajtó és a Pázmány Péter sétány között, illetve az Egry József utcai felhajtó a Műegyetem rakpart és a budai alsó rakpart között, 11:30-tól 16 óráig a budai alsó rakpart a Dombóvári út és a Bertalan Lajos utca között. Október 15-én 6 órától 13 óráig a budai alsó rakpart a Pázmány Péter sétány és az Üstökös utca között, 7 órától 15:30-ig a Pesti alsó rakpart a Közraktár utca és a Dráva utcai lehajtó között, 9:20-tól 14:40-ig pedig a

  • Műegyetem rakpart a Szent Gellért tér és a Pázmány Péter sétány között,
  • Fővám tér a Szabadság híd és a Közraktár utca között,
  • Szabadság híd déli forgalmi sávja,
  • Szent Gellért tér a Műegyetem rakpart és a Szabadság híd között.
futás, futóverseny
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Itt tilos lesz megállni a hétvégén

2023. október 14-én 0 órától 15 óráig tilos lesz megállni a Műegyetem rakpart középső 10 parkolójában a Budafoki úttól;

  • a Magyar tudósok körútja északi részén lévő parkoló teljes területén;
  • Magyar tudósok körútja mindkét oldalán;
  • és a budai alsó rakparton a Döbrentei tér magasságában az Erzsébet hídtól északra lévő Duna felőli parkolóban;

Október 14-én nyolc órától október 15-én 15 óráig a pesti alsó rakparton az Eötvös tér északi lehajtónál lévő parkolóban.

Október 15-én 0 órától 15 óráig a Műegyetem rakpart Duna felőli oldalán a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között, a pesti alsó rakpart Jászai Mari téri északi lehajtótól a Szt. István park felé első gyalogos lejáróig az Újpest rakpart oldalán, illetve a buszparkolóban. 0 órától 10 óráig az Attila út mindkét oldalán, az Ybl Miklós téren a Várkert palota déli oldalán lévő parkolóban, a Várkert rakpart mindkét oldalán az Ybl Miklós tér és a Döbrentei tér között és az Attila úton a Dózsa György téri buszparkolóban.

2023. október 15-én 0 órától 12 óráig az Árpád fejedelem útja mindkét oldalán a Dara utca és a Lukács utca között, az Árpád fejedelem útján a Margit híd északi oldalán levő parkolóban, a budai alsó rakparton a Halász utcai rakparti lehajtó északi ágánál lévő zebrától a Margit híd irányába a következő zebráig. Ugyanaznap 15 óráig az Erste székház előtti szervizút székház felőli oldalán és a Népfürdő utca mindkét oldalán. További részletek az időszakos lezárásokról a forgalmivaltozasok.hu-n, illetve a police.hu-n olvashatók.





 





Ezeket olvastad már?
Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Hatalmas karambol a XVII. kerületben, fel kell darabolni az egyik autóra dőlt fát

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Németh Szilárd: "Hatalmas a tét, béke vagy háború"

Szörnyű karambol: két sofőrt is ki kellett vágni a kocsiból az M3-ason – Videó

Szörnyű karambol: két sofőrt is ki kellett vágni a kocsiból az M3-ason – Videó

Szentkirályi Alexandra: Karácsony lépten-nyomon átveri a szavazókat!

Szentkirályi Alexandra: Karácsony lépten-nyomon átveri a szavazókat!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás