Leállt a közlekedés Budapesten: „Tízezrek szívnak egy lerobbant jármű miatt"





Aki hétfőn a 11-es főúton közlekedett, tuti, hogy elkésett! Mind kiderült, a több kilométeres dugónak egyetlen jármű volt az oka: egy Szentendrén lerobbant román rendszámú busz. Már reggel ott hagyták az úton, de csak éjjel vontatták el.



Megosztás
Szerző: K. D. R.
Létrehozva: 2023.10.31.
Szentendre román dugó busz felháborodás

Az Árpád hídig állt a dugó a 11-es főúton egy Szentendrén lerobbant busz miatt hétfőn. Az arra járók már reggel 9 óra körül is látták a külső sávban vesztegelő járművet és remélték, hogy délutánra elvontatják. A lerobbant busz azonban körülbelül éjjel 11-ig akadályozta a forgalmat, ezzel hatalmas forgalmi dugót generálva a főúton, rengeteg ingázó hazaútját keserítve meg.

Délben már a Megyeri hídnál állt a dugó a lerobbant busz miatt  Fotó: Szentendre Blogol / Medveczki Tamás

„Két óra volt az út Békásmegyertől Szentendréig”

Az egész környéket megbénította a szentendrei Lidl és Mol kút között lerobbant, román rendszámú busz. Pest irányából az M0-s is torlódott, a Megyeri hídon csak araszolva tudtak közlekedni az autósok, Budán pedig egészen az Árpád hídig állt a dugó. Az arra lakók menetideje másfél-két órával nőtt meg a forgalmi akadály miatt.

Lassacskán 10 órája tart a Dunakanyart átölelő dugó. 20:15-kor a busz még a helyén, viszont kiértek a rendőrök

 – adott helyzetjelentést egy este hazatérő.  „M0 pesti oldaltól torlódik, 11-es az M0-s körforgalomtól, Dunakeszi - Horány kompnál brutális a sor"

Az autósok teljesen kiakadtak, hogy a lerobbant buszt reggel óta nem tudták elvontatni a sávból: a jármű még a késő esti órákban is a külső sávban vesztegelt, mire este 11 óra körül végül elvontatták. A kommentelők a közösségi oldalon tették fel a teljesen jogos kérdést: kinek lett volna feladata elvontatni a buszt?

Hol van ilyenkor a városi rendészet? Tragédia ez a nemtörődömség!" – fogalmazott az egyik hozzászóló.
„Délelőtt 11-kor Pest felé menet már láttam, hogy hatalmas torlódás volt Szentendre irányába. Nem akartam elhinni, hogy este 8-kor is ugyanez fogadott hazafelé menet a busz miatt" – számolt be róla egy másik kommentelő.

Vicc! Ki ezért a felelős!? Hogy egy lerohadt buszt ennyi ideig nem tudtak letakarítani a főútról....

– akadtak ki az autósok.

A busz a külső sávban állt a reggeli óráktól egészen késő estig  Fotó: Szentendre Blogol / Mezei Márk

„Tízezrek szívnak egy lerobbant jármű miatt. Vicc!”

Az autósok a közösségi médiában fejezték ki nemtetszésüket és dokumentálták az esetet fotókkal. Voltak, akik egymásra licitáltak a kommentszekcióban, ki mennyi idő alatt ért haza.

17.45-19.30 Békás-Szentendre mai hazajövetel

„Közel 2 óra alatt értem haza ma délután az Auchanból Szentendrére. A sötétben araszolt a kocsisor"

„Most ért haza a gyermekem. Két órát utazott a Megyeri hídtól…" – írta egy másik hozzászóló. Volt olyan is, aki próbálta a jó oldaláról nézni a dolgokat és inkább kerülőúton tett egy kirándulást, amíg sokan a dugóban álltak.

Így legalább hazafelé megcsodálhattuk a teliholdas panorámát a hegytetőről a békási kerülőutakon...próbáltuk pozitívan nézni, mert nagyon szép látvány volt a dugót és a holdat onnan fentről nézni

 – írták. Az esetet Szentendre polgármestere is kommentálta, állítva, hogy az önkormányzatnak nincs olyan intézkedési hatásköre, amellyel ezt a rendkívüli helyzetet megoldhatta volna.

„A Magyar Közúttal közösen megbeszélést kezdeményeztem a rendőrséggel a 11-es főúton egy teljes napon keresztül veszteglő busz esetéhez hasonló elfogadhatatlan helyzetek megoldására. Sem az út fenntartójának, sem az önkormányzatnak nincs olyan intézkedési hatásköre, amellyel ezt a rendkívüli helyzetet megoldhatta volna – írja Fülöp Zsolt.

Az éjjeli órákban vontatták végül el a román rendszámú buszt  Fotó: Siket Reni

A busz teljes fékrendszere meghibásodott, ezért nem lehetett megmozdítani

Az egyik szemtanú beszélt a román busz sofőrjével is, aki felvilágosította, hogy este fél 7-re várják a szerelőt. A járművet be akarták tolni a Lidl parkolóba, de mozdítani sem lehetett a több tonnás monstrumot a busz teljes fékrendszerének meghibásodása miatt. Információink szerint továbbá a busz sofőrje sem engedélyezte a jármű elmozdítását. Végül a Budapestről kivezényelt Tevékenységirányítási Központ intézkedett a busz elvontatásáról.

 





 





Ezeket olvastad már?
Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Elborzadtak a vásárlók attól, ami a Lidl parkolójában történt - azonnal rendőrért kiáltottak

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

Visszatér a forró nyár: ilyen idővel búcsúzik az április

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

„A gyerekemmel akarok lenni” – zokogta a fiát gyászoló édesanya, majd megtörtént a dráma

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Ekkora árzuhanás várható a hazai benzinkutakon - a kormány nem engedi elszabadulni az árakat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás