RETRO RÁDIÓ

Elromlott jelzőlámpák miatt állt a sor a Szentendrei úton

Több kilométeres sor alakult ki szerda reggel a Szentendrei úton, mint a Metropol kiderítette, amiatt, mert egy lámpa meghibásodott. A szoftveres hibát távolról sem tudták javítani, így az agglomeráció ezen része beállt.Megosztás
Szerző: F.R.
Létrehozva: 2023.09.29.
reggel magyar közút Vitályos Eszter jelzőlámpa forgalom

Szentendre régiójában mindig is lelassul a forgalom a reggeli csúcsban Budapest felé. Most azonban néhány napja komoly problémát okoztak a reggeli forgalmi dugók, amelyek oka – mint megtudtuk – a Vasúti villasor környékén elhelyezkedő jelzőlámpák hibás működése volt. Az online közösségekben számos lakos mérgelődött és várt sürgős megoldást. A sor kilométeresre duzzadt, volt, aki órákat késett miatta a munkahelyéről.

Szentendrei út,
 dugó
Hosszú sorokban állt a forgalom. / Fotó: Mate Krisztian

Vitályos Eszter gyorsan reagált

A szentendrei körzet országgyűlési képviselője, Vitályos Eszter, aki a térség lakosságát képviseli, azonnal intézkedett, és egyeztetést kezdeményezett a Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt-vel. Az eredmény nem maradt el: a jelzőlámpák problémáját sikerült gyorsan megoldani, és a közútkezelő munkatársai távolról felügyelik a működésüket, így a reggeli torlódásokat is sikerült megszüntetni.

Szentendrei út,
 dugó
Reggeli csúcsforgalom / Fotó: Mate Krisztian

Az informatikai és telekommunikációs hibából eredő probléma miatt a rendszerek távolról történő kezelése sem volt lehetséges, és az óraalapú működés sem futott megfelelően. Azonban az informatikai szakemberek már dolgoznak egy tartós megoldáson, és addig minden reggel manuálisan indítják el a jelzőlámpákat, hogy a forgalom zavartalan legyen.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. hivatalos válasza is megérkezett a lakosság bejelentéseire: biztosították a helyieket, hogy a hiba elhárításán folyamatosan dolgoznak. A térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a lakosságnak a türelméért, és felhívta az embereket, hogy továbbra is vigyázzanak egymásra a közúti közlekedés során.

 

 

Ezeket olvastad már?
Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Megtisztul Budapest a Zöld Követ Egyesülettel, bárki besegíthet, mutatjuk, hogy hol!

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" -  számos hiedelem kötődik április 24-hez

Ma "szabadon garázdálkodhatnak a boszorkányok" - számos hiedelem kötődik április 24-hez

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Szörnyű ami ránk vár: brutális időjárás közelít az ország felé

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Gyűlöletháborút folytat a baloldal: több kerületben is módszeresen letépik a Fidesz plakátjait

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás