Karácsony alatt patkánytanyává változott a főváros





Ismét 1000 felett a havi patkánybejelentések száma Budapesten.



Megosztás
Szerző: Bors
Létrehozva: 2023.10.24.
Módosítva: 2023.10.24.
Karácsony Gergely patkány főváros

Elképesztő: négy év folyamatos csökkenés után brutális növekedésnek indult a patkánybejelentések száma. A rágcsálók egyre több óvodába és kórházba törnek be. Az elmúlt három hónap mindegyikében több mint 1000 bejelentés történt, összességében pedig a 3500-at is meghaladta. Mindez azért, mert Karácsony Gergely belenyúlt egy Tarlós István óta jól működő rendszerbe – mutat rá a Szegedma internetes portál.

Fotó: Máté Krisztián

Az előző három hónap adatait összevetve a megelőző évek azonos időszakával, jól látszik, hogy a Tarlós-időszakban megkezdett mentesítési program eredményes volt, minden évben csökkent a patkányok száma. A Karácsony-adminisztráció a programot leállította, majd kampányígéretének megfelelően módosításokat hajtott végre ezen a területen. Alig fél év alatt szeptemberben megduplázódott a patkányészlelések száma.

Fotó: szegedma.hu


A patkányok aktivitása szezonális csúcsokat mutat, ezért szakemberek szerint mindig az év azonos időszakait kell összehasonlítani. A diagram a főváros adatközlése, valamint a honlapjukon elérhető adatbázis alapján készült.

Októberi adatok alapján már a hosszú hétvége előtt közel 850 patkánybejelentés érkezett, a tendenciát tekintve októberben is 1000 felett várható a patkányészlelés, amely kétszerese lehet a tavaly októberi számoknak, amikor csak 534 eset történt.

Patkányt észleltek a gazdagréti és zuglói óvodások, ahogy több kórház betegei is, mint például a Szent János Centrumkórházé. A Szegedma ennek kapcsán felidézni Karácsony Gergely 2019-es kijelentését: „Patkány egy szavazókör WC-jében. Budán, az I. kerületben. Egy oktatási intézményben. Nem hiszem, hogy szükség van ennél egyértelműbb jelre, hogy változásra van szükség Budapesten!”









Top hírek







Hírlevél-feliratkozás