Mutatjuk, miért érdemes kilátogatni a Bazilikához.
Különleges ízvilágú sütemény lett idén Budapest desszertje. A kreációt először ezen a hétvégén, az Édes Napok Budapest fesztiválon kóstolhatják meg az érdeklődők a Szent István Bazilika előtt.
A cukrászverseny tavalyi győztese által választott idei két kötelező alapanyag a fekete ribizli és a tonkabab volt - árulta el az idei győztes süteményt megalkotó Sugar Design Cukrászda tulajdonosa.
Süteményünket alul fekete szezámos piskóta alkotja, amelyet fekete ribizlis puha zselével töltöttünk be, erre tonkababos, áfonyás feketeribiszke-mousse került belga étcsokoládé-ganache-sal és ropogós krokantpralinéval. Mivel a fekete ribizli igen aromás és savas gyümölcs, ezért áfonyával párosítottuk, amelyhez nagyon jól passzol a tonkabab
– magyarázta el Horváth Eszter.
Az Édes Napok Európa egyik legnagyobb csokoládé és édesség tematikájú szakvására, a Szent István téren több mint negyven kiállító mutatja be saját készítésű finomságait.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre