Ekcémának indult, elvesztette a szemét a 6 hónapos Amelia

A gyermek anyjának élete legnehezebb döntését kellett meghoznia, de helyesen választott.



Megosztás
Szerző: K.C.
Létrehozva: 2023.09.05.
ekcéma kislány édesanya

Amikor Katherine O'Neill észrevette, hogy 12 hetes kislánya szeme vörös, az orvosok azt javasolták, hogy kezeljék ekcéma miatt.

kórház
Képünk illusztráció / Fotó: Pexels

Amelia születése óta dörzsölte a szemét, de hat hónapos volt, amikor a nagymamája vacsora közben észrevette, hogy valami nincs rendben. 

„Amelia az etetőszékében ült, amikor anyukám megkérdezte: »Mi a baj Amelia szemével?«. Korábban nem vettem észre semmit a szemén, de a konyhában, a reflektorok alatt látszott, hogy kidülledt, és valahogy halottnak tűnt.”

A kis Ameliánál retinoblasztómát – egy ritka szemrákot – diagnosztizáltak. Hat kemoterápiás kezelés után sajnálatos módon műtéti úton el kellett távolítani a szemét. Most, hogy ilyen fiatalon ilyen sok mindenen ment keresztül, az édesanyja szupersztárként jellemezte Ameliát.

„Mellette aludtam az ágyban, drótokkal volt összekötve, és szörnyű volt nézni. Másnap reggel nagyon sápadt volt, és amint felébredt, azonnal hányt. Nagyon álmos és rosszul volt a kezeléstől. A daganat összezsugorodott, de a rák újra növekedni kezdett, ami azt jelentette, hogy Ameliának négy kemoterápiás injekciót kellett beadni a szemébe. Ott és akkor döntöttem úgy, hogy Amelia szemét eltávolíttatom. Eleget szenvedett már, és ekkor már rájöttünk, hogy a szeme már nem úgy néz ki, mint az ő szeme, és mivel nem látott vele” – mondta.

Amelia bal szemét 2021. december 8-án távolították el. Most a majdnem hároméves Amelia szemprotézissel rendelkezik, és a helyzetéhez képest fantasztikusan érzi magát – írja a brit Metro. 

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás