Borzasztó részletek: apa és fia halt szörnyet a lezuhanó repülőben a börgöndi repülőnapon





Esélyük sem volt a túlélésre, miután a földbe csapódó gép felrobbant.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.09.10.
Módosítva: 2023.09.10.
Szeged vizsgálat börgöndi repülőnap áldozat

Mint arról korábban beszámoltunk, lezuhant az egyik bemutatót tartó repülőgép a börgöndi repülőnapon vasárnap. A Délmagyarország beszámolója szerint Rózsavölgyi Vilmos és fia, Árpád a két halálos áldozat. Apa és fia szombaton még Szegeden mutatták különleges gépüket, a T–28 Trojan repülőgépet.

Fotó: Bodnár Boglárka

A FEOL beszámolója szerint bizonyosan hosszú vizsgálat következik, amely akár hónapokig is eltarthat, a műszaki hiba valószínűségét tehát nem lehet ebben a pillanatban kizárni. Azonban azok a szakmabeliek, akikkel a FEOL eddig beszélt, pilótahibára gyanakodnak. Jellemző egyébként ez az eset, elég tipikus az ilyen elrontott manőver.
 

Az önkormányzat a közleményében azt írta, hogy a baleset ismeretlen körülmények között történt, a tűzoltók és a mentők nagy erőkkel a helyszínen vannak.

A repülőnap további programjait azonnal felfüggesztették a szervezők.

Sajtóinformációk szerint egy Trojan típusú gép zuhant le. A repülőben ketten ültek, esélyük sem maradt a túlélésre, hiszen a gép felrobbant a földbe csapódáskor.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a balesetben ketten a helyszínen életüket vesztették, valamint négyen égési sérüléseket szenvedtek.

A sérültek ellátását a rendezvényt biztosító mentők kezdték meg, majd három mentőhelikopter – Budaörsről, Balatonfüredről és Szekszárdról –, valamint több mentőautó is érkezett.

A mentők három súlyos sérültet – egy kislányt, egy nőt és egy férfit – mentőhelikopterekkel budapesti kórházakba, egy könnyebben sérült kisfiút pedig mentőautóval a székesfehérvári kórházba vittek – közölte Győrfi Pál.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.



 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás