Trükkös betörők: így jutottak be egy családi házba Szentendrén





Az áldozatok éppen aludtak a szobájukban, amikor egyikük motoszkálást hallott az emeletről. Ám nem nézte meg, mi volt az, ugyanis nem gondolta, hogy betörtek hozzájuk. Miután felkeltek reggel, akkor szembesültek azzal, hogy mi történt. Leginkább a tolvaj módszerén lepődtek meg…



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.08.05.
ablak tolvaj Besurranó szentendre pénz

Megdöbbentő módszerrel jutott be egy tolvaj Szentendrén az egyik családi házba – tudta meg a Metropol. Miközben a házaspár és a lányuk aludt, az ismeretlen bement a birtokukra, a fürdőszoba kicsi nyitott ablakához osont, majd tapétavágóval szétvágta a szúnyoghálót és bemászott az ablakon. A házból pénzt és néhány tárgyat vitt magával. Lapunknak a károsultak szomszédja, dr. Bencsik István számolt be az esetről. 

Burglar,Or,Intruder,Inside,Of,A,House,Or,Office,With
Pénzt vittek el a tolvajok (képük illusztráció). Fotó: Lucky Business

Az eset augusztus 3-án hajnalban, a Korona utcában történt

 – kezdte István. „Reggel a szomszédasszony hívott fel és mondta, hogy menjek ki az udvarra a kerítéshez, mert beszélni szeretnének velem. A férjével együtt elmesélték nekem, hogy jött hozzájuk egy futár, akit ki szerettek volna fizetni, de észrevették, hogy üres a pénztárcájuk. Ekkor néztek körbe és kiderült, hogy néhány tárgy is eltűnt… Ekkor már tudták, hogy tolvaj járt náluk.”

Istvánnak a szomszédja elmesélte, hogy a tolvaj trükkös volt, ugyanis a fürdőszoba kicsiny ablakán mászott be. 

Kiderült, hogy a fürdőszoba aprócska ablakán a szúnyogháló le van vágva

 – folytatta István. „Valószínűleg kifigyelhették, hogy nyitva van. Bebújtak rajta, majd az értékekkel ugyanott távoztak. A szomszéd mondta, hogy az emeleten alvó kislányuk felébredt, ugyanis a kiskutyája hajnalban mocorgott, de a lány nem gondolta, hogy azért, mert éppen betörtek hozzájuk.”

A házaspárnak szerencséje volt, ugyanis más nem tűnt el. 

 Ott volt az asztalon a forgalmi és a kocsikulcs is, de azt nem bántották 

– meséli a férfi. „Tulajdonképpen ez egy besurranásos lopás volt, hiszen itthon voltak a tulajdonosok. Elképzelhető, hogy egy gyermek mászott be, hiszen a kis méretű ablakon egy felnőtt ember nem férne be.”

Szentendrén az utóbbi hetekben többször is előfordultak hasonló esetek. 

Rear,View,Of,A,Burglar,Entering,In,A,House,Through
Az ablakon keresztül másztak be a tolvajok (képünk illusztráció). Fotó: Andrey_Popov

„Néhány utcára ugyan ezzel a módszerrel törtek be egy házhoz. Onnan értéktárgyakat vittek el. A környéken egyébként is több betörés volt mostanában. Előfordult egy eset, amikor valakinek a teraszáról az épp elkészített süteményt lopták el…” - zárta szavait. Jó, ha az ezen a környéken lakók mostanában figyelmesebbek és zárják az ajtót-ablakot. 

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Válaszukkal frissítjük cikkünket. 





 





Ezeket olvastad már?
„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

„Az a szomorú, ha segítségért kiáltasz, akkor sem jönnek oda” - forrnak az indulatok, miután elszabadult a pokol az 1-es villamos megállójában

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Azt hitte egy fiatal lány, hogy másnapos: kiderült, sokkal rosszabbról van szó

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Dermesztő pillanatok: négy UFO jelent meg a tanya felett

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Nagy retró mese kvíz: felismered mindet?

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás