Rémálomba fulladt a magyar üzletember álomnyaralása, börtönbe zárták





Tévedésből zártak börtönbe tíz napra egy magyar üzletembert Rómában. H. G. életében először ment nyaralni Olaszországba, és nem gondolta volna, hogy a kiruccanása hirtelen rémálommá változik. Hogy sikerült magát tisztáznia, azt csakis a magyarul kiválóan kommunikáló helyi ügyvédnek köszönheti.



Megosztás
Szerző: Kóré Károly
Létrehozva: 2023.08.17.
börtön Róma magyar Olaszország rémálom

H. G. soha nem járt még Olaszországban, pedig mindig is látni szerette volna a Szent Péter-bazilikát, illetve kíváncsi volt, milyen is a pizza a világhírű étel őshazájában. Két hete elérkezett az ideje, hogy az élettársa kíséretében látogatást tegyen az Örök Városban, ám az álomutazás rémálommá vált. A szállodába a pár még gond nélkül bejelentkezett, majd elmentek egy nagyobb sétára. Amikor kora este visszaértek, rendőrök fogadták őket, és közölték: G.-nek le kell töltenie a jogerősen kiszabott börtönbüntetését. 10 napot töltött a rácsok mögött, mire Massimiliano Scaringella ügyvéd segítségével sikerült magát tisztáznia. A jogász egyébként rendszeresen képvisel magyar ügyfeleket, mivel a hazánkból származó felesége révén kiválóan elsajátította a nyelvünket. A férfit tehát a szállodából egyenesen a börtönbe vitték.

St.,Peter's,Square,And,Saint,Peter's,Basilica,In,The,Vatican
Élete legborzalmasabb nyaralásán van túl H. G. – Fotó: Calin Stan

Azt nem mondhatjuk, hogy durvák lettek volna az ügyfelemmel, de nem engedték, hogy kapcsolatba lépjen az élettársával. Bizonyára tekintettel voltak arra, hogy a hotelben sok volt a turista, ezért igyekeztek az elvitelt feltűnés és pánikkeltés nélkül intézni

– mondta a Borsnak az ügyvéd. A vállalkozótól a befogadóhelyiségben elvették az értékeit, majd bekísérték a zárkájába. Az ügyvéddel a férfi elkeseredett kedvese vette fel a kapcsolatot. Elképzelni sem tudták, hogy mi történhetett, és a helyzetet bonyolította, hogy a nyár miatt Olaszországban is lassabban működik az ügyintézés. 

A börtönben G.-vel közölték: mivel csalások sorozatáért még 2015-ben jogerősen 1 év 5 hónap letöltendő börtönbüntetést szabtak ki rá, amit akkor nem töltött le, most kell leülnie.

Az üzletembernek aztán eszébe jutott, hogy 2006-ban, Magyarországon ellopták a személyes iratait, amit természetesen be is jelentett. Kiderült, hogy az okmányokkal visszaélve valaki cégeket alapított és csalásokat követett el.

Italian,Pizza,Margaritain,A,Restarant
Az ízletes pizza helyett börtönkoszt jutott az üzletembernek – Fotó: Yevhen Onoychenko

„10 napig semmit sem lehetett tudni az ügyfelemről. Végül benyújtottam egy kérvényt, aminek köszönhetően a legfelsőbb bíróság kimondta, hogy G. nem tudott róla, hogy Olaszországban eljárás zajlik ellene. Mindez úgy lehetséges, hogy a vádlott védelmét kirendelt ügyvéd látta el, és a korábbi szabályozások nem kötelezték az ügyvédeket, hogy ténylegesen vegyék fel a kapcsolatot az ügyfelekkel. Hogy az olasz állam miért nem értesítette erről, az rejtély marad” – mondta Scaringella.

Kártérítést követel az olaszoktól

A férfit szerda este szabadlábra helyezték, és megszüntették ellene az eljárást. A történtek után nem volt kedve az országban maradni, így nem sokkal azután, hogy kiengedték a rácsok mögül, hazatért. Az olasz államtól minden bizonnyal kártérítést kap.

 





 





Ezeket olvastad már?
Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Feldarabolt emberi maradványokat találtak, végre kiderült, ki az áldozat

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Mégis gyilkosság: vadállatnyugtatót mutattak ki a halott nő szervezetében

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Ezért nem találkoztunk az idegenekkel – Elképesztő magyarázatot adott a csillagász

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Olyan erővel csapódott a vonatnak, hogy árokba borult egy autó Cikón

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás