Megszületett az ítélet: hosszú időre börtönbe megy az Olaszországban gyilkoló magyar anya

Pont került az évek óta húzódó borzalmas ügy végére. A kétéves kisfiát, Alexet halálra késelő anya évtizedekre börtönbe megy.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.05.24.
ítélet büntetőper magyar anya olaszországi gyerekgyilkosság gyerekgyilkos anya

Az egész országot megrázta, mikor az olasz hatóságok 2021 októberében jelezték: egy magyar anya brutális módon végzett kisfiával Olaszországban. Mint arról a Metropol is írt, a korábban pornószínésznőként is dolgozó Bradács Katalin viszonya megromlott a férjével, közös gyermekük felügyeleti jogáért pedig ádáz harcot vívtak. Az asszony már ekkor sejtette, hogy nem ő kapja meg a felügyeleti jogot, ezért kisfiával együtt Olaszországba szökött. Amikor az ítéletét ki is mondták, Bradács kegyetlen lépésre szánta el magát: több késszúrással végezte ki gyermekét. 

Bradács Katalin és Alex, olaszországi gyermekgyilkosság, olaszországi gyerekgyilkosság
 

Az olasz bíróság ma az ügyben ítéletet hozott. Az ügyész 30 éves szabadságvesztést indítványozott, de a bíró ennél enyhébb ítéletet hozott.

Tekintettel arra, hogy Katalin részlegesen elmebeteg, az elsőfokú ítélet szerint csak 20 évet kell a rácsok mögött töltenie. Az apának megítéltek 350 ezer eurónyi azonnali kártérítést is

 – mondta a Borsnak Massimiliano Scaringella, a gyászoló apa jogi képviselője.

Az ítéletet korrektnek tartom

 – véleményezte a jogász, és hozzátette, a magyar joggal ellentétben az olasz lehetővé teszi, hogy a hasonló büntetőperek során kártérítést is megállapítsanak.

Balhézott a tárgyaláson

Bradács Katalin a tárgyalássorozat alatt többször is összetűzésbe került a bíróval a nő viselkedése miatt. Az egykori pornós ma is kinyilvánította, hogy nem kíván ott maradni, és balhézni kezdett. Végül kérte, hogy vigyék vissza a börtönbe. Az ítéletet így távollétében hirdették ki - írja a Bors.


 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás