RETRO RÁDIÓ

"Olyan beteg, fogalma sincs, hogy a lányunk már halott": egyszerre vesztette el lányát és feleségét

Nagyon nehéz volt megbirkóznia a súlyos veszteséggel.Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2023.08.05.
demencia tragédia betegség élet feleség

Elveszíteni életünk párját és a gyermekünket. Mindkettő olyan súlyos veszteség, hogy külön-külön is nehéz megbirkózni vele, a 61 éves Clive Dowlingnak azonban rövid időn belül felesége és lánya is meghalt, így tehát különösen nehéz volt a tovább lépés. Azt akarta azonban, hogy felesége halála ne legyen hiábavaló, ezért fontos új életcélt tűzött ki maga elé. Szívszorító történet következik. 

Felesége és lánya is kórházba került, mindketten meghaltak

Az Alzheimer kór egy rendkívül gyakori betegség az idős embereknél, a demencia pedig leggyakrabban ebben a formában ölt testet. Egy ilyesféle diagnózis mindenki számára sokkló, hiszen nem lehet igazán felkészülni arra lelkileg, hogy hamarosan elveszíted önmagad vagy a szerettedet. Clive Dowlingnak sem volt könnyű felfognia, amikor megkapták a diagnózist. A felesége mindössze 52 éves volt, amikor az orvosok közölték a rettenetes hírt, ők pedig értetlenül álltak az eset előtt. Nem fogták fel, hogy ilyen fiatalon hogyan kaphatta meg a betegséget.

Sajnos Jayne állapota gyorsan romlott, a demencia pedig egyre erősödött. Hamarosan nem tudta, hogy kik veszik körül és hogy ő kicsoda. Fekvőbeteg lett, ezért egy intézet vette át a gondozását. A férje minden egyes nap bejárt hozzá és fogta a kezét.

Minden nap elmentem hozzá, és megkérdeztem, hogy szeretsz-e? Eszemben sem volt feladni addig, amíg azt nem mondja, hogy igen. A szemével beszélt, felcsillant a szeme, amikor meglátott bennünket.

Clive kezdetben közös lányukkal, Hannah-val járt be, aki két gyermek édesanyja. Hamarosan azonban a helyzet tovább romlott. Hannah ugyanis mellrákos lett, és hamarosan meghalt. Jayne már olyannyira nem volt önmaga, hogy fel sem fogta, hogy gyermeke elment. Nem sokkal később ő is követte a Mennybe.

Közel vagyok a nyugdíjhoz, de már mindent elvettek tőlem, mint szülőtől és nagyszülőtől. Napról napra, óráról órára illant el minden

- mesélte a Mirrornak az édesapa. Azóta azonban új célt talált az életének. Pénzt gyűjt, hogy támogatni tudja azokat a családokat, ahol fiatalkori Alzheimer kórt diagnosztizálnak.

Ezeket olvastad már?
Hol futhatsz ma össze a Mikulással Budapesten? Íme a helyszínek

Hol futhatsz ma össze a Mikulással Budapesten? Íme a helyszínek

Figyelmeztet a NASA: 20 ezer aszteroida tart a Föld felé

Figyelmeztet a NASA: 20 ezer aszteroida tart a Föld felé

Karácsony Gergely néhány éve még magasházakat akart Rákosrendezőre

Karácsony Gergely néhány éve még magasházakat akart Rákosrendezőre

Nincsenek szavak: albérlőjük végezhetett a házaspárral

Nincsenek szavak: albérlőjük végezhetett a házaspárral

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás