Megható: a rákkal küzdő Pamacs ennek a kisfiúnak a kutyáját örökölte meg





Néhány hét múlva fog kiderülni, hogy használt-e a kemoterápia Pamacsnál, a kislánynál, aki segítőtársnak egy kiskutyát kapott. A négylábú korábban a szintén súlyos beteg kisfiú, Fazekas Benetté volt.



Megosztás
Szerző: M.N.
Létrehozva: 2023.08.28.
Módosítva: 2023.08.28.
rák kiskutya betegség

Örömteli híreket tudott meg a 6 éves rákkal küzdő kis Pameláról a Metropol. A Békés vármegyei Köröstarcsán élő kislány akit, csak Pamacsnak becéznek néhány hét múlva megkapja az utolsó vizsgálat eredményét, amiből kiderül, használt-e a kemoterápia. Ugyanakkor jókedvüket beárnyékolja Pamacs beteg barátjának a halálhíre, a kis Fazekas Benetté, akinek a kiskutyáját a kislány örökölte meg. Minderről Pamacs édesanyja, Gödényné Schmél Anna mesélt lapunknak. 

Pamacs édesanyja arra kér mindenkit, hogy imádkozzon a lányáért Fotó: Olvasói

Először megfázásra gyanakodtak 

Ahogyan arról korábban a Ripost írt, semmi vészjósló előjele nem volt annak, hogy Pamacsnak súlyos beteg lenne. Édesanyja csak azt vette rajta észre, hogy a kicsi mindig belázasodik és egyre fáradékonyabb. 

A kislányom sokszor belázasodott, sokat aludt, fáradékonyabb volt

 – kezdte az édesanya, aki előbb elvitte a háziorvoshoz, de ott sem vettek észre semmi furcsát. 

„Betudtuk annak, hogy kisgyerek, és biztos csak megfázott vagy elkapott valamilyen vírust. Hónapok teltek el így, aztán már a sípcsontja is elkezdett fájni. Ököllel verte a lábát és sírt. Ekkor már beláttam, hogy nagy baj van. Végül a vizsgálatok után Szegeden kötöttünk ki, ahol közölték velünk, hogy a kislányom rákos…” – fogalmazott Anna.

Leállították a kemoterápiát 

Amikor kiderült, hogy a gyermek leukémiagyanús, azonnal megkezdték a kemoterápiás kezelést. Az eredményekből kiderült, hogy ekkorra már az egész testében elszaporodott a rák. Hosszú hónapokig kellett járniuk a kezelésekre, de most úgy tűnik sikeres volt!

Nagyon boldogok vagyunk, egy nagyon hosszú út áll mögöttünk

 – folytatta az édesanya. 

„Szeptember elején fog érkezni arról a vizsgálatról az eredmény, amiből kiderül, hogy van-e még rákos sejt Pamacsban. Ha minden jól megy, akkor jó híreket kapunk és onnantól öt év tünetmentességre van szükség, hogy kimondják a teljes gyógyulást. Így mindenkit arra kérünk, hogy imádkozzanak a kislányért!”

Játszóházzal és kiskutyával ünnepelnek 

A betegség miatt szinte minden tiltólistán van, hiszen a legkisebb dologtól is megbetegedhetne, amit a szervezete nem biztos, hogy le tudna győzni, hiszen a kemo nagyon legyengítette

magyarázza Pamacs anyukája, aki elmondta, hogy emiatt sem óvodába, sem játszóházba nem mehettek, pedig ezek hiányoznak neki a leginkább.

„Úgy döntöttem, hogyha örömteli híreket kapunk, akkor játszóházzal fogunk ünnepelni! Illetve történt egy nem várt dolog is. Kaptunk egy kiskutyát. Már nagyon régóta szeretett volna egyet. Igazából nem simogathajta sokat, mert féltem őt, és persze utána azonnal kezet kell mosnia! Viszont nagyon szeretik egymást. Őt Korminak hívják. Szegényről azt kell tudni, hogy Pamacs beteg barátjáé volt, tőle örököltük meg, ő sajnos nemrég angyalka lett…”
 

Benetté volt a kiskutya Fotó: Olvasói

Fazekas Benetté volt a kisállat 

A kis Fazekas Benett története bejárta az országot. A kisfiú Békés vármegyei Vésztőn élt családjával, azonban az egyik nap fejfájásra és hányingerre panaszkodott. Szüleivel folyamatosan orvosi vizsgálatokra jártak, így hamar kiderült: a legagresszívabb típusú agydaganattal küzd a kisfiú. Úgy tudjuk, napjainkra rendszeressé váltak az epilepsziás rohamai, ami miatt a héten életét vesztette. 

Ő egy hatalmas harcos volt

 – fogalmazott Pamacs édesanyja, aki elárulta, hogy nagyon megrázta őket a kisfiú halálhíre: 

„Őszintén sajnáljuk! Tőlük kaptuk meg a kiskutyát, amiért nagyon hálásak vagyunk. Őszinte részvétünk innen is a családjának.”
Továbbra is segítségre van szüksége Pamacséknak  

Teljesen lenullázott minket ez a betegség. Most az anyukámnál lakunk, többen egy szobában. Ha a lányom meggyógyult és vissza mehet az óvodába, akkor én újra dolgozhatok, de addig segítségre van szükségünk! Hálásak lennénk!

 – zárta a kislány édesanyja. 





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás